”Hvis man både kan cykle og svare på sms’er på én gang, så er det jo nærmest ligesom at kunne trylle” - Cyklisters refleksioner over brug af mobiltelefoner i trafikken i Danmark og Nederlandene

Rebecca Karstens Brandt, Mette Møller, Sonja Haustein

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearchpeer-review

138 Downloads (Pure)

Abstract

Anvendelse af håndholdt mobiltelefon under cykling er forbudt ved lov i Danmark, imens det på tidspunktet for nærværende undersøgelse endnu var lovligt i Nederlandene. Gennem kvalitative interviews med cyklister i Danmark (n=9) og Nederlandene (n=10) undersøges cyklisters motiver, ræsonnementer og adfærd i forhold til brug af håndholdt og håndfri mobiltelefon under cykling. Herigennem identificeres specifikke anvendelsesformål og motivationer for at anvende og undlade at bruge mobiltelefon under cykling. Analysen viser at lovgivningen har indvirkning på nogle af deltagernes rationaler og risikoforståelse. Endvidere viser undersøgelsen, at det er relevant at se på både psykologiske og eksterne faktorer, for at forstå hvorfor cyklister anvender deres telefon i trafikken.
Original languageEnglish
Title of host publicationProceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University
Number of pages12
Publication date2019
Publication statusPublished - 2019
EventTrafikdage på Aalborg Universitet 2019 - Aalborg Universitet, Aalborg, Denmark
Duration: 26 Aug 201927 Aug 2019

Conference

ConferenceTrafikdage på Aalborg Universitet 2019
LocationAalborg Universitet
Country/TerritoryDenmark
CityAalborg
Period26/08/201927/08/2019
SeriesDanish Journal of Transportation Research - Dansk tidskrift for transportforskning
ISSN1603-9696

Fingerprint

Dive into the research topics of '”Hvis man både kan cykle og svare på sms’er på én gang, så er det jo nærmest ligesom at kunne trylle” - Cyklisters refleksioner over brug af mobiltelefoner i trafikken i Danmark og Nederlandene'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this