Hvad har betydning for udviklingen i cyklingen? Analyse af brug af cykel på ture i transportvaneundersøgelsen 1996-2013.

Thomas Alexander Sick Nielsen, Ismir Mulalic, Hjalmar Christiansen

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearchpeer-review

  Abstract

  Beskrivende analyser har peget på faldende cykelandel igennem de sidste 20 år og tiltagende geografiske forskelle. Paperet søger verifikation af disse forhold ved at inddrage og kontrollere for et større sæt af faktorer, der kan have betydning for cyklingen. Resultaterne bekræfter at der er en alt-andet-lige negativ tendens i cyklingen over tid. Der er også sammenhænge mellem cykling og køn og alder, indkomst, bystørrelse, regional placering, ugedag, boligform, boligejerskab, beskæftigelse, ugedag, og vejret. Analyserne er med til at give et nyt billede af hvad der sker med cyklingen over tid – herunder de ændrede geografier for cykling hvor befolkningen i de de store byer i stigende grad cykler, mens cyklingen i kant og oplandsområderne er vigende. Data og analyser kan også give et afsæt for at vurdere betydningen af større kampagner eller nationale programmer som f.eks. cykelpuljen.
  Original languageEnglish
  Title of host publicationTrafikdage på Aalborg Universitet 2015
  Number of pages5
  Publication date2015
  Publication statusPublished - 2015
  EventTrafikdage på Aalborg Universitet 2015 - Aalborg University, Aalborg , Denmark
  Duration: 24 Aug 201525 Aug 2015

  Conference

  ConferenceTrafikdage på Aalborg Universitet 2015
  LocationAalborg University
  Country/TerritoryDenmark
  CityAalborg
  Period24/08/201525/08/2015

  Fingerprint

  Dive into the research topics of 'Hvad har betydning for udviklingen i cyklingen? Analyse af brug af cykel på ture i transportvaneundersøgelsen 1996-2013.'. Together they form a unique fingerprint.

  Cite this