Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad?

Ellen Trolle*, Anne Dahl Lassen, Ellen Hyldgaard Tørsleff, Lene Møller Christensen, Anne Vibeke Thorsen

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

72 Downloads (Pure)

Abstract

Der en god chance for, at en stor del af maden i dit barns børnehave er økologisk. Mange af landets daginstitutioner har omlagt deres indkøb til økologi, og mange har Det Økologiske Spisemærke i enten bronze (30-60 % økologi), sølv (60-90 % økologi) eller guld (90-100 % økologi) (Fødevarestyrelsen, 2014).

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet sætter fokus på, hvad institutionerne serverer for børnehavebørnene, og om økologiprocenten har betydning for menuen. Menuplaner fra 28 institutioner tyder på, at børnene i langt overvejende grad får serveret sund mad. Der er dog store forskelle fra sted til sted på, hvad børnene får at spise. Brugen af økologiske råvarer spiller en vis om end mindre rolle for, hvad institutionerne serverer for børnehavebørnene.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2018
Issue number2
Number of pages10
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2018

Cite this