Hovedrapport. Varme- og fugttekniske undersøgelser af alternative isoleringsmaterialer

Kurt Kielsgaard Hansen, Ernst Jan De Place Hansen, Tim Padfield, Carsten Rode, Finn Harken Kristiansen

  Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

  Abstract

  I rapporten præsenteres hovedresultaterne for målinger af sorptionsisotermer, vanddamppermeabilitet, vandopsugningsevne, fugtbuffervirkning, varmeledningsevne for fugtige materialer samt egenkonvektion for en række alternative isoleringsprodukter. De alternative isoleringsprodukter omfatter tre fabrikater papirisolering, perlite (vulkansk aske) med og uden siliconebehandling, samt hør og fåreuld. For sammenligningens skyld er desuden målt på to fabrikater mineraluld. Det skal bemærkes, at ikke alle ovennævnte målemetoder er anvendt til alle isoleringsprodukter. Den fugtmæssige ydeevne af forskellige konstruktioner er blevet analyseret med den endimensionale beregningsmodel MATCH for beregning af koblet fugt- og varmetransport. Analysen vedrører både traditionelle væg- og tagudformninger med de alternative isoleringsprodukter, og nogle alternative udformninger, der er anvist af leverandører af alternative isoleringsprodukter. Analysen omfatter brug af de alternative isoleringsprodukter papirisolering, hør og perlite, hvoraf de første to er meget hygroskopiske, medens perlite kun er meget svagt hygroskopisk. Til sammenligning er tillige gennemført beregninger af de samme konstruktioner isoleret med glas- og stenuld. Til MATCH-beregningerne er anvendt de i projektet opnåede resultater for sorptionsisotermer og vanddamppermabilitet. For øvrige inputparametre er MATCH's materialebibliotek anvendt.
  Original languageDanish
  Publication statusPublished - 1999

  Cite this

  @book{5ba83904dab640c2b3e9d5a07897cb26,
  title = "Hovedrapport. Varme- og fugttekniske unders{\o}gelser af alternative isoleringsmaterialer",
  abstract = "I rapporten pr{\ae}senteres hovedresultaterne for m{\aa}linger af sorptionsisotermer, vanddamppermeabilitet, vandopsugningsevne, fugtbuffervirkning, varmeledningsevne for fugtige materialer samt egenkonvektion for en r{\ae}kke alternative isoleringsprodukter. De alternative isoleringsprodukter omfatter tre fabrikater papirisolering, perlite (vulkansk aske) med og uden siliconebehandling, samt h{\o}r og f{\aa}reuld. For sammenligningens skyld er desuden m{\aa}lt p{\aa} to fabrikater mineraluld. Det skal bem{\ae}rkes, at ikke alle ovenn{\ae}vnte m{\aa}lemetoder er anvendt til alle isoleringsprodukter. Den fugtm{\ae}ssige ydeevne af forskellige konstruktioner er blevet analyseret med den endimensionale beregningsmodel MATCH for beregning af koblet fugt- og varmetransport. Analysen vedr{\o}rer b{\aa}de traditionelle v{\ae}g- og tagudformninger med de alternative isoleringsprodukter, og nogle alternative udformninger, der er anvist af leverand{\o}rer af alternative isoleringsprodukter. Analysen omfatter brug af de alternative isoleringsprodukter papirisolering, h{\o}r og perlite, hvoraf de f{\o}rste to er meget hygroskopiske, medens perlite kun er meget svagt hygroskopisk. Til sammenligning er tillige gennemf{\o}rt beregninger af de samme konstruktioner isoleret med glas- og stenuld. Til MATCH-beregningerne er anvendt de i projektet opn{\aa}ede resultater for sorptionsisotermer og vanddamppermabilitet. For {\o}vrige inputparametre er MATCH's materialebibliotek anvendt.",
  author = "Hansen, {Kurt Kielsgaard} and Hansen, {Ernst Jan De Place} and Tim Padfield and Carsten Rode and Kristiansen, {Finn Harken}",
  year = "1999",
  language = "Dansk",

  }

  Hovedrapport. Varme- og fugttekniske undersøgelser af alternative isoleringsmaterialer. / Hansen, Kurt Kielsgaard; Hansen, Ernst Jan De Place; Padfield, Tim; Rode, Carsten; Kristiansen, Finn Harken.

  1999.

  Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

  TY - RPRT

  T1 - Hovedrapport. Varme- og fugttekniske undersøgelser af alternative isoleringsmaterialer

  AU - Hansen, Kurt Kielsgaard

  AU - Hansen, Ernst Jan De Place

  AU - Padfield, Tim

  AU - Rode, Carsten

  AU - Kristiansen, Finn Harken

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - I rapporten præsenteres hovedresultaterne for målinger af sorptionsisotermer, vanddamppermeabilitet, vandopsugningsevne, fugtbuffervirkning, varmeledningsevne for fugtige materialer samt egenkonvektion for en række alternative isoleringsprodukter. De alternative isoleringsprodukter omfatter tre fabrikater papirisolering, perlite (vulkansk aske) med og uden siliconebehandling, samt hør og fåreuld. For sammenligningens skyld er desuden målt på to fabrikater mineraluld. Det skal bemærkes, at ikke alle ovennævnte målemetoder er anvendt til alle isoleringsprodukter. Den fugtmæssige ydeevne af forskellige konstruktioner er blevet analyseret med den endimensionale beregningsmodel MATCH for beregning af koblet fugt- og varmetransport. Analysen vedrører både traditionelle væg- og tagudformninger med de alternative isoleringsprodukter, og nogle alternative udformninger, der er anvist af leverandører af alternative isoleringsprodukter. Analysen omfatter brug af de alternative isoleringsprodukter papirisolering, hør og perlite, hvoraf de første to er meget hygroskopiske, medens perlite kun er meget svagt hygroskopisk. Til sammenligning er tillige gennemført beregninger af de samme konstruktioner isoleret med glas- og stenuld. Til MATCH-beregningerne er anvendt de i projektet opnåede resultater for sorptionsisotermer og vanddamppermabilitet. For øvrige inputparametre er MATCH's materialebibliotek anvendt.

  AB - I rapporten præsenteres hovedresultaterne for målinger af sorptionsisotermer, vanddamppermeabilitet, vandopsugningsevne, fugtbuffervirkning, varmeledningsevne for fugtige materialer samt egenkonvektion for en række alternative isoleringsprodukter. De alternative isoleringsprodukter omfatter tre fabrikater papirisolering, perlite (vulkansk aske) med og uden siliconebehandling, samt hør og fåreuld. For sammenligningens skyld er desuden målt på to fabrikater mineraluld. Det skal bemærkes, at ikke alle ovennævnte målemetoder er anvendt til alle isoleringsprodukter. Den fugtmæssige ydeevne af forskellige konstruktioner er blevet analyseret med den endimensionale beregningsmodel MATCH for beregning af koblet fugt- og varmetransport. Analysen vedrører både traditionelle væg- og tagudformninger med de alternative isoleringsprodukter, og nogle alternative udformninger, der er anvist af leverandører af alternative isoleringsprodukter. Analysen omfatter brug af de alternative isoleringsprodukter papirisolering, hør og perlite, hvoraf de første to er meget hygroskopiske, medens perlite kun er meget svagt hygroskopisk. Til sammenligning er tillige gennemført beregninger af de samme konstruktioner isoleret med glas- og stenuld. Til MATCH-beregningerne er anvendt de i projektet opnåede resultater for sorptionsisotermer og vanddamppermabilitet. For øvrige inputparametre er MATCH's materialebibliotek anvendt.

  M3 - Rapport

  BT - Hovedrapport. Varme- og fugttekniske undersøgelser af alternative isoleringsmaterialer

  ER -