Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud: Publikation nr.: 2017-28-800-06947

Tenna Jensen, Luise Müller, Gitte Sørensen, Jette Sejer Kjeldgaard

Research output: Book/ReportBookCommunication

95 Downloads (Pure)

Abstract

Den nye håndbog fortæller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand.

Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet har opdateret den tidligere ”Håndbog i opklaring af fødevare- og vandbårne sygdomsudbrud” fra 2002. Danmark har i mange år gået forrest i det gode samarbejde om opklaring af vand- og fødevarebårne sygdomsudbrud. Man kan bl.a. læse om dette samarbejde i den nye bog.

Siden den første håndbog udkom, er der sket meget med metode og organiseringen af udbrudsefterforskningen. Bogen er nu opdateret med den nyeste viden om, hvordan alle aktører er organiseret, hvordan efterforskningen foregår, og hvilke metoder der bruges. Det er en praktisk bog for dem, der arbejder med udbrudsefterforskning. Håndbogen er et opslagsværk, der skal støtte den fælles efterforskning.

Den er skrevet af Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen med bidrag fra en række andre medspillere på dette område.
Original languageDanish
PublisherMiljø- og Fødevareministeriet
Number of pages43
Publication statusPublished - 2018

Cite this

Jensen, Tenna ; Müller, Luise ; Sørensen, Gitte ; Kjeldgaard, Jette Sejer. / Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud : Publikation nr.: 2017-28-800-06947. Miljø- og Fødevareministeriet, 2018. 43 p.
@book{9e118b94af4148e3bae2aa2122928afe,
title = "H{\aa}ndbog i opklaring af f{\o}devare- eller vandb{\aa}rne sygdomsudbrud: Publikation nr.: 2017-28-800-06947",
abstract = "Den nye h{\aa}ndbog fort{\ae}ller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand.F{\o}devarestyrelsen, Statens Serum Institut og DTU F{\o}devareinstituttet har opdateret den tidligere ”H{\aa}ndbog i opklaring af f{\o}devare- og vandb{\aa}rne sygdomsudbrud” fra 2002. Danmark har i mange {\aa}r g{\aa}et forrest i det gode samarbejde om opklaring af vand- og f{\o}devareb{\aa}rne sygdomsudbrud. Man kan bl.a. l{\ae}se om dette samarbejde i den nye bog.Siden den f{\o}rste h{\aa}ndbog udkom, er der sket meget med metode og organiseringen af udbrudsefterforskningen. Bogen er nu opdateret med den nyeste viden om, hvordan alle akt{\o}rer er organiseret, hvordan efterforskningen foreg{\aa}r, og hvilke metoder der bruges. Det er en praktisk bog for dem, der arbejder med udbrudsefterforskning. H{\aa}ndbogen er et opslagsv{\ae}rk, der skal st{\o}tte den f{\ae}lles efterforskning.Den er skrevet af Statens Serum Institut, DTU F{\o}devareinstituttet og F{\o}devarestyrelsen med bidrag fra en r{\ae}kke andre medspillere p{\aa} dette omr{\aa}de.",
author = "Tenna Jensen and Luise M{\"u}ller and Gitte S{\o}rensen and Kjeldgaard, {Jette Sejer}",
year = "2018",
language = "Dansk",
publisher = "Milj{\o}- og F{\o}devareministeriet",

}

Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud : Publikation nr.: 2017-28-800-06947. / Jensen, Tenna ; Müller, Luise; Sørensen, Gitte; Kjeldgaard, Jette Sejer.

Miljø- og Fødevareministeriet, 2018. 43 p.

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud

T2 - Publikation nr.: 2017-28-800-06947

AU - Jensen, Tenna

AU - Müller, Luise

AU - Sørensen, Gitte

AU - Kjeldgaard, Jette Sejer

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Den nye håndbog fortæller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand.Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet har opdateret den tidligere ”Håndbog i opklaring af fødevare- og vandbårne sygdomsudbrud” fra 2002. Danmark har i mange år gået forrest i det gode samarbejde om opklaring af vand- og fødevarebårne sygdomsudbrud. Man kan bl.a. læse om dette samarbejde i den nye bog.Siden den første håndbog udkom, er der sket meget med metode og organiseringen af udbrudsefterforskningen. Bogen er nu opdateret med den nyeste viden om, hvordan alle aktører er organiseret, hvordan efterforskningen foregår, og hvilke metoder der bruges. Det er en praktisk bog for dem, der arbejder med udbrudsefterforskning. Håndbogen er et opslagsværk, der skal støtte den fælles efterforskning.Den er skrevet af Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen med bidrag fra en række andre medspillere på dette område.

AB - Den nye håndbog fortæller, hvordan myndigheder, forskningsinstitutioner og andre parter efterforsker sygdomme, som har spredt sig via mad eller vand.Fødevarestyrelsen, Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet har opdateret den tidligere ”Håndbog i opklaring af fødevare- og vandbårne sygdomsudbrud” fra 2002. Danmark har i mange år gået forrest i det gode samarbejde om opklaring af vand- og fødevarebårne sygdomsudbrud. Man kan bl.a. læse om dette samarbejde i den nye bog.Siden den første håndbog udkom, er der sket meget med metode og organiseringen af udbrudsefterforskningen. Bogen er nu opdateret med den nyeste viden om, hvordan alle aktører er organiseret, hvordan efterforskningen foregår, og hvilke metoder der bruges. Det er en praktisk bog for dem, der arbejder med udbrudsefterforskning. Håndbogen er et opslagsværk, der skal støtte den fælles efterforskning.Den er skrevet af Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen med bidrag fra en række andre medspillere på dette område.

M3 - Bog

BT - Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud

PB - Miljø- og Fødevareministeriet

ER -

Jensen T, Müller L, Sørensen G, Kjeldgaard JS. Håndbog i opklaring af fødevare- eller vandbårne sygdomsudbrud: Publikation nr.: 2017-28-800-06947. Miljø- og Fødevareministeriet, 2018. 43 p.