Grøn Open Access i praksis

Ane Ahrenkiel Sand, Anette Wergeland Schneider, Lise Ingemann Mikkelsen

  Research output: Contribution to conferencePosterCommunication

  135 Downloads (Pure)

  Abstract

  I 2016 påviste Open Access indikatoren et uudnyttet potentiale på ca. 60%. Projektet Grøn Open Access i praksis har derfor taget udgangspunkt i spørgsmålet – Hvorfor er der ikke mere Open Access indhold og hvad er det for praktiske udfordringer bibliotekerne støder på.

  Forskningsregistreringsteams støder på udfordringer som vanskeliggør institutionernes muligheder for at nå de nationale OA-mål. Hvad kan vi sammen som biblioteker gøre ved disse udfordringer, og hvad kan vi få forlagene til at gøre for at understøtte grøn Open Access.

  Projektet har arbejdet med udfordringerne indenfor 6 temaer: Embargo, Tilladte Open Access Versioner, Forlagenes praksis, Forskernes arbejdsprocesser, Rettigheder og licenser, Systemunderstøttelse. Indenfor alle temaer har projektet dokumenteret, analyseret og drøftet en lang række udfordringer i forhold til implementeringen af grøn Open Access i praksis. Projektet håber, at de identificerede udfordringer kan være med til at nuancere dialogen og vidensniveauet omkring den praktiske håndtering af grøn Open Access og at resultaterne kan anvendes i diverse forums arbejde med implementering af den danske grønne Open Access strategi.
  Original languageDanish
  Publication date2018
  Number of pages1
  Publication statusPublished - 2018
  EventDFFU Årsmøde 2018 - Hotel Legoland, Billund, Denmark
  Duration: 20 Sept 201821 Sept 2018

  Conference

  ConferenceDFFU Årsmøde 2018
  LocationHotel Legoland
  Country/TerritoryDenmark
  CityBillund
  Period20/09/201821/09/2018
  • Grøn Open Access i Praksis

   Mikkelsen, L. I., Schneider, A. W., Sand, A. A., Hald, L., Azbi, T., Thorst Melbye, A., Truelsen Larsen, B., Greve, C., Sass, B., Rosenkrantz Hansen, C., Morthorst, A. M., Hjort Gad, M., Michelsen, M. J., Sønderberg Madsen, L. & Ejstrup, R.

   01/01/201731/12/2018

   Project: Research

  Cite this