Grøn Open Access i praksis

Research output: Contribution to conferencePosterCommunication

58 Downloads (Pure)

Abstract

I 2016 påviste Open Access indikatoren et uudnyttet potentiale på ca. 60%. Projektet Grøn Open Access i praksis har derfor taget udgangspunkt i spørgsmålet – Hvorfor er der ikke mere Open Access indhold og hvad er det for praktiske udfordringer bibliotekerne støder på.

Forskningsregistreringsteams støder på udfordringer som vanskeliggør institutionernes muligheder for at nå de nationale OA-mål. Hvad kan vi sammen som biblioteker gøre ved disse udfordringer, og hvad kan vi få forlagene til at gøre for at understøtte grøn Open Access.

Projektet har arbejdet med udfordringerne indenfor 6 temaer: Embargo, Tilladte Open Access Versioner, Forlagenes praksis, Forskernes arbejdsprocesser, Rettigheder og licenser, Systemunderstøttelse. Indenfor alle temaer har projektet dokumenteret, analyseret og drøftet en lang række udfordringer i forhold til implementeringen af grøn Open Access i praksis. Projektet håber, at de identificerede udfordringer kan være med til at nuancere dialogen og vidensniveauet omkring den praktiske håndtering af grøn Open Access og at resultaterne kan anvendes i diverse forums arbejde med implementering af den danske grønne Open Access strategi.
Original languageDanish
Publication date2018
Number of pages1
Publication statusPublished - 2018
EventDFFU Årsmøde 2018 - Hotel Legoland, Billund, Denmark
Duration: 20 Sep 201821 Sep 2018

Conference

ConferenceDFFU Årsmøde 2018
LocationHotel Legoland
CountryDenmark
CityBillund
Period20/09/201821/09/2018

Cite this

Sand, A. A., Schneider, A. W., & Mikkelsen, L. I. (2018). Grøn Open Access i praksis. Poster session presented at DFFU Årsmøde 2018, Billund, Denmark.
Sand, Ane Ahrenkiel ; Schneider, Anette Wergeland ; Mikkelsen, Lise Ingemann. / Grøn Open Access i praksis. Poster session presented at DFFU Årsmøde 2018, Billund, Denmark.1 p.
@conference{93b1fa8fcaa34002bf1f1ef84822c96e,
title = "Gr{\o}n Open Access i praksis",
abstract = "I 2016 p{\aa}viste Open Access indikatoren et uudnyttet potentiale p{\aa} ca. 60{\%}. Projektet Gr{\o}n Open Access i praksis har derfor taget udgangspunkt i sp{\o}rgsm{\aa}let – Hvorfor er der ikke mere Open Access indhold og hvad er det for praktiske udfordringer bibliotekerne st{\o}der p{\aa}. Forskningsregistreringsteams st{\o}der p{\aa} udfordringer som vanskeligg{\o}r institutionernes muligheder for at n{\aa} de nationale OA-m{\aa}l. Hvad kan vi sammen som biblioteker g{\o}re ved disse udfordringer, og hvad kan vi f{\aa} forlagene til at g{\o}re for at underst{\o}tte gr{\o}n Open Access. Projektet har arbejdet med udfordringerne indenfor 6 temaer: Embargo, Tilladte Open Access Versioner, Forlagenes praksis, Forskernes arbejdsprocesser, Rettigheder og licenser, Systemunderst{\o}ttelse. Indenfor alle temaer har projektet dokumenteret, analyseret og dr{\o}ftet en lang r{\ae}kke udfordringer i forhold til implementeringen af gr{\o}n Open Access i praksis. Projektet h{\aa}ber, at de identificerede udfordringer kan v{\ae}re med til at nuancere dialogen og vidensniveauet omkring den praktiske h{\aa}ndtering af gr{\o}n Open Access og at resultaterne kan anvendes i diverse forums arbejde med implementering af den danske gr{\o}nne Open Access strategi.",
author = "Sand, {Ane Ahrenkiel} and Schneider, {Anette Wergeland} and Mikkelsen, {Lise Ingemann}",
year = "2018",
language = "Dansk",
note = "null ; Conference date: 20-09-2018 Through 21-09-2018",

}

Sand, AA, Schneider, AW & Mikkelsen, LI 2018, 'Grøn Open Access i praksis' DFFU Årsmøde 2018, Billund, Denmark, 20/09/2018 - 21/09/2018, .

Grøn Open Access i praksis. / Sand, Ane Ahrenkiel; Schneider, Anette Wergeland; Mikkelsen, Lise Ingemann.

2018. Poster session presented at DFFU Årsmøde 2018, Billund, Denmark.

Research output: Contribution to conferencePosterCommunication

TY - CONF

T1 - Grøn Open Access i praksis

AU - Sand, Ane Ahrenkiel

AU - Schneider, Anette Wergeland

AU - Mikkelsen, Lise Ingemann

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - I 2016 påviste Open Access indikatoren et uudnyttet potentiale på ca. 60%. Projektet Grøn Open Access i praksis har derfor taget udgangspunkt i spørgsmålet – Hvorfor er der ikke mere Open Access indhold og hvad er det for praktiske udfordringer bibliotekerne støder på. Forskningsregistreringsteams støder på udfordringer som vanskeliggør institutionernes muligheder for at nå de nationale OA-mål. Hvad kan vi sammen som biblioteker gøre ved disse udfordringer, og hvad kan vi få forlagene til at gøre for at understøtte grøn Open Access. Projektet har arbejdet med udfordringerne indenfor 6 temaer: Embargo, Tilladte Open Access Versioner, Forlagenes praksis, Forskernes arbejdsprocesser, Rettigheder og licenser, Systemunderstøttelse. Indenfor alle temaer har projektet dokumenteret, analyseret og drøftet en lang række udfordringer i forhold til implementeringen af grøn Open Access i praksis. Projektet håber, at de identificerede udfordringer kan være med til at nuancere dialogen og vidensniveauet omkring den praktiske håndtering af grøn Open Access og at resultaterne kan anvendes i diverse forums arbejde med implementering af den danske grønne Open Access strategi.

AB - I 2016 påviste Open Access indikatoren et uudnyttet potentiale på ca. 60%. Projektet Grøn Open Access i praksis har derfor taget udgangspunkt i spørgsmålet – Hvorfor er der ikke mere Open Access indhold og hvad er det for praktiske udfordringer bibliotekerne støder på. Forskningsregistreringsteams støder på udfordringer som vanskeliggør institutionernes muligheder for at nå de nationale OA-mål. Hvad kan vi sammen som biblioteker gøre ved disse udfordringer, og hvad kan vi få forlagene til at gøre for at understøtte grøn Open Access. Projektet har arbejdet med udfordringerne indenfor 6 temaer: Embargo, Tilladte Open Access Versioner, Forlagenes praksis, Forskernes arbejdsprocesser, Rettigheder og licenser, Systemunderstøttelse. Indenfor alle temaer har projektet dokumenteret, analyseret og drøftet en lang række udfordringer i forhold til implementeringen af grøn Open Access i praksis. Projektet håber, at de identificerede udfordringer kan være med til at nuancere dialogen og vidensniveauet omkring den praktiske håndtering af grøn Open Access og at resultaterne kan anvendes i diverse forums arbejde med implementering af den danske grønne Open Access strategi.

M3 - Poster

ER -

Sand AA, Schneider AW, Mikkelsen LI. Grøn Open Access i praksis. 2018. Poster session presented at DFFU Årsmøde 2018, Billund, Denmark.