Global klimaovervågning med GNSS

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Hvornår bliver de folkerige floddeltaer i Asien ubeboelige, hvornår forsvinder Maldiverne eller som merhuset på Danmarks Vestkyst. Verdenshavene stiger i takt med at ismasserne ved polerne smelter og ledes ud i oceanerne. Et centralt spørgsmål for hele verdenssamfundet er: hvor hurtigt sker det og hvornår skal der skrides ind? Massebalancen af Grønlands indlandsis er en særdeles god indikator for globale klimaforandringer. Vi viser at man ved hjælp af GNSS1 kan følge klimaforandringerne, og bidrage med kvantitative svar.
Original languageDanish
JournalPerspektiv
Issue number17
Pages (from-to)44-56
Publication statusPublished - 2010

Bibliographical note

Fra Geoforum Perspektiv nr.17.

Cite this

Madsen, Finn Bo ; Khan, Shfaqat Abbas ; Nielsen, Jens Emil. / Global klimaovervågning med GNSS. In: Perspektiv. 2010 ; No. 17. pp. 44-56.
@article{9ed865f5db89486eab828159105ded39,
title = "Global klimaoverv{\aa}gning med GNSS",
abstract = "Hvorn{\aa}r bliver de folkerige floddeltaer i Asien ubeboelige, hvorn{\aa}r forsvinder Maldiverne eller som merhuset p{\aa} Danmarks Vestkyst. Verdenshavene stiger i takt med at ismasserne ved polerne smelter og ledes ud i oceanerne. Et centralt sp{\o}rgsm{\aa}l for hele verdenssamfundet er: hvor hurtigt sker det og hvorn{\aa}r skal der skrides ind? Massebalancen af Gr{\o}nlands indlandsis er en s{\ae}rdeles god indikator for globale klimaforandringer. Vi viser at man ved hj{\ae}lp af GNSS1 kan f{\o}lge klimaforandringerne, og bidrage med kvantitative svar.",
author = "Madsen, {Finn Bo} and Khan, {Shfaqat Abbas} and Nielsen, {Jens Emil}",
note = "Fra Geoforum Perspektiv nr.17.",
year = "2010",
language = "Dansk",
pages = "44--56",
journal = "Perspektiv",
issn = "1654-7128",
number = "17",

}

Madsen, FB, Khan, SA & Nielsen, JE 2010, 'Global klimaovervågning med GNSS', Perspektiv, no. 17, pp. 44-56.

Global klimaovervågning med GNSS. / Madsen, Finn Bo; Khan, Shfaqat Abbas; Nielsen, Jens Emil.

In: Perspektiv, No. 17, 2010, p. 44-56.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Global klimaovervågning med GNSS

AU - Madsen, Finn Bo

AU - Khan, Shfaqat Abbas

AU - Nielsen, Jens Emil

N1 - Fra Geoforum Perspektiv nr.17.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Hvornår bliver de folkerige floddeltaer i Asien ubeboelige, hvornår forsvinder Maldiverne eller som merhuset på Danmarks Vestkyst. Verdenshavene stiger i takt med at ismasserne ved polerne smelter og ledes ud i oceanerne. Et centralt spørgsmål for hele verdenssamfundet er: hvor hurtigt sker det og hvornår skal der skrides ind? Massebalancen af Grønlands indlandsis er en særdeles god indikator for globale klimaforandringer. Vi viser at man ved hjælp af GNSS1 kan følge klimaforandringerne, og bidrage med kvantitative svar.

AB - Hvornår bliver de folkerige floddeltaer i Asien ubeboelige, hvornår forsvinder Maldiverne eller som merhuset på Danmarks Vestkyst. Verdenshavene stiger i takt med at ismasserne ved polerne smelter og ledes ud i oceanerne. Et centralt spørgsmål for hele verdenssamfundet er: hvor hurtigt sker det og hvornår skal der skrides ind? Massebalancen af Grønlands indlandsis er en særdeles god indikator for globale klimaforandringer. Vi viser at man ved hjælp af GNSS1 kan følge klimaforandringerne, og bidrage med kvantitative svar.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 44

EP - 56

JO - Perspektiv

JF - Perspektiv

SN - 1654-7128

IS - 17

ER -