Forskning og uddannelse er en forudsætning for gevinst af Big Data

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

229 Downloads (Pure)

Abstract

Vi står lige nu ved begyndelsen til en revolution, der vil forandre den måde, vi lever, arbejder og tænker på. Man taler om en ny Big Data-tidsalder, hvor stort set alt i vores hverdag kan måles og vejes, fordi det kan sættes på digital formel. Big data handler om, at vi systematisk indsamler, opbevarer, analyserer og fortolker disse enorme mængder af data for at finde sammenhænge, forstå verden bedre og agere bedre i vores hverdag. Hvis vi vil, kan Big Data forbedre vores livskvalitet, skabe vækst og styrke vores demokrati. Men det kræver, at vi er med til at præge fremtidens Big Data-samfund og det kræver debat, forskning og uddannelse.
Original languageDanish
JournalEffektivitet
Volume2014
Issue number4
Pages (from-to)11-13
ISSN0903-2266
Publication statusPublished - 2014

Bibliographical note

Publiceret i Effektivitet nr 4, 2014

Cite this

@article{2b46cfbdc06c44c2b64816662034480b,
title = "Forskning og uddannelse er en foruds{\ae}tning for gevinst af Big Data",
abstract = "Vi st{\aa}r lige nu ved begyndelsen til en revolution, der vil forandre den m{\aa}de, vi lever, arbejder og t{\ae}nker p{\aa}. Man taler om en ny Big Data-tidsalder, hvor stort set alt i vores hverdag kan m{\aa}les og vejes, fordi det kan s{\ae}ttes p{\aa} digital formel. Big data handler om, at vi systematisk indsamler, opbevarer, analyserer og fortolker disse enorme m{\ae}ngder af data for at finde sammenh{\ae}nge, forst{\aa} verden bedre og agere bedre i vores hverdag. Hvis vi vil, kan Big Data forbedre vores livskvalitet, skabe v{\ae}kst og styrke vores demokrati. Men det kr{\ae}ver, at vi er med til at pr{\ae}ge fremtidens Big Data-samfund og det kr{\ae}ver debat, forskning og uddannelse.",
author = "Riis, {Mark Bernhard} and Helle Rootz{\'e}n and Odgaard, {Mads H}",
note = "Publiceret i Effektivitet nr 4, 2014",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "2014",
pages = "11--13",
journal = "Effektivitet",
issn = "0903-2266",
number = "4",

}

Forskning og uddannelse er en forudsætning for gevinst af Big Data. / Riis, Mark Bernhard; Rootzén, Helle; Odgaard, Mads H.

In: Effektivitet, Vol. 2014, No. 4, 2014, p. 11-13.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Forskning og uddannelse er en forudsætning for gevinst af Big Data

AU - Riis, Mark Bernhard

AU - Rootzén, Helle

AU - Odgaard, Mads H

N1 - Publiceret i Effektivitet nr 4, 2014

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Vi står lige nu ved begyndelsen til en revolution, der vil forandre den måde, vi lever, arbejder og tænker på. Man taler om en ny Big Data-tidsalder, hvor stort set alt i vores hverdag kan måles og vejes, fordi det kan sættes på digital formel. Big data handler om, at vi systematisk indsamler, opbevarer, analyserer og fortolker disse enorme mængder af data for at finde sammenhænge, forstå verden bedre og agere bedre i vores hverdag. Hvis vi vil, kan Big Data forbedre vores livskvalitet, skabe vækst og styrke vores demokrati. Men det kræver, at vi er med til at præge fremtidens Big Data-samfund og det kræver debat, forskning og uddannelse.

AB - Vi står lige nu ved begyndelsen til en revolution, der vil forandre den måde, vi lever, arbejder og tænker på. Man taler om en ny Big Data-tidsalder, hvor stort set alt i vores hverdag kan måles og vejes, fordi det kan sættes på digital formel. Big data handler om, at vi systematisk indsamler, opbevarer, analyserer og fortolker disse enorme mængder af data for at finde sammenhænge, forstå verden bedre og agere bedre i vores hverdag. Hvis vi vil, kan Big Data forbedre vores livskvalitet, skabe vækst og styrke vores demokrati. Men det kræver, at vi er med til at præge fremtidens Big Data-samfund og det kræver debat, forskning og uddannelse.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2014

SP - 11

EP - 13

JO - Effektivitet

JF - Effektivitet

SN - 0903-2266

IS - 4

ER -