Forandringens vinde - Nye Teknologihistorier

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - ReviewCommunication

119 Downloads (Pure)

Abstract

Forandringens vinde med undertitlen Nye teknologihistorier er skrevet af fire forfattere fra filosofi - og historikerfeltet indenfor teknologi og videnskab. Bogen tager tre overordnede emner op: Energiteknologi, kommunikations og informationsteknologi (IKT) samt militærteknologi og har ni historier fordelt underdisse emner. Med klart sprog og fine illustrationer tager værket fat i en række problemstillinger,som føles meget relevante for samtiden i et nationalt lys. Læseren får både historisk og filosofisk indgang til en række træk ved nutidens danske teknologiske landskab.Hovedvægten i historierne er lagt på det dynamiske samspil mellem samfund, teknologi, videnskab, kultur, politik, mennesker osv. De fleste kapitler åbner emner op i deres mangfoldighed og viser mange fine aspekter. Hovedbudskabet er, at alt er komplekst og dynamisk og dermed er værket helt klassisk for vor samtids analyser af teknologihistorie. Det betyder også, at bogens fortællinger fejer hen over selve teknologien. Dog ignoreres teknologien i sig selv ikke, men nogle gange bliver de mere tekniske detaljer til en opremsning, der ikke får forbindelse til resten af historien.
Original languageDanish
JournalAktuel Naturvidenskab
Issue number4
Pages (from-to)41
ISSN1399-2309
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{cffd6cef20594ddf98cdc5d041affd77,
title = "Forandringens vinde - Nye Teknologihistorier",
abstract = "Forandringens vinde med undertitlen Nye teknologihistorier er skrevet af fire forfattere fra filosofi - og historikerfeltet indenfor teknologi og videnskab. Bogen tager tre overordnede emner op: Energiteknologi, kommunikations og informationsteknologi (IKT) samt milit{\ae}rteknologi og har ni historier fordelt underdisse emner. Med klart sprog og fine illustrationer tager v{\ae}rket fat i en r{\ae}kke problemstillinger,som f{\o}les meget relevante for samtiden i et nationalt lys. L{\ae}seren f{\aa}r b{\aa}de historisk og filosofisk indgang til en r{\ae}kke tr{\ae}k ved nutidens danske teknologiske landskab.Hovedv{\ae}gten i historierne er lagt p{\aa} det dynamiske samspil mellem samfund, teknologi, videnskab, kultur, politik, mennesker osv. De fleste kapitler {\aa}bner emner op i deres mangfoldighed og viser mange fine aspekter. Hovedbudskabet er, at alt er komplekst og dynamisk og dermed er v{\ae}rket helt klassisk for vor samtids analyser af teknologihistorie. Det betyder ogs{\aa}, at bogens fort{\ae}llinger fejer hen over selve teknologien. Dog ignoreres teknologien i sig selv ikke, men nogle gange bliver de mere tekniske detaljer til en opremsning, der ikke f{\aa}r forbindelse til resten af historien.",
author = "Laila Zwisler",
year = "2015",
language = "Dansk",
pages = "41",
journal = "Aktuel Naturvidenskab",
issn = "1399-2309",
number = "4",

}

Forandringens vinde - Nye Teknologihistorier. / Zwisler, Laila.

In: Aktuel Naturvidenskab, No. 4, 2015, p. 41.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - ReviewCommunication

TY - INPR

T1 - Forandringens vinde - Nye Teknologihistorier

AU - Zwisler, Laila

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Forandringens vinde med undertitlen Nye teknologihistorier er skrevet af fire forfattere fra filosofi - og historikerfeltet indenfor teknologi og videnskab. Bogen tager tre overordnede emner op: Energiteknologi, kommunikations og informationsteknologi (IKT) samt militærteknologi og har ni historier fordelt underdisse emner. Med klart sprog og fine illustrationer tager værket fat i en række problemstillinger,som føles meget relevante for samtiden i et nationalt lys. Læseren får både historisk og filosofisk indgang til en række træk ved nutidens danske teknologiske landskab.Hovedvægten i historierne er lagt på det dynamiske samspil mellem samfund, teknologi, videnskab, kultur, politik, mennesker osv. De fleste kapitler åbner emner op i deres mangfoldighed og viser mange fine aspekter. Hovedbudskabet er, at alt er komplekst og dynamisk og dermed er værket helt klassisk for vor samtids analyser af teknologihistorie. Det betyder også, at bogens fortællinger fejer hen over selve teknologien. Dog ignoreres teknologien i sig selv ikke, men nogle gange bliver de mere tekniske detaljer til en opremsning, der ikke får forbindelse til resten af historien.

AB - Forandringens vinde med undertitlen Nye teknologihistorier er skrevet af fire forfattere fra filosofi - og historikerfeltet indenfor teknologi og videnskab. Bogen tager tre overordnede emner op: Energiteknologi, kommunikations og informationsteknologi (IKT) samt militærteknologi og har ni historier fordelt underdisse emner. Med klart sprog og fine illustrationer tager værket fat i en række problemstillinger,som føles meget relevante for samtiden i et nationalt lys. Læseren får både historisk og filosofisk indgang til en række træk ved nutidens danske teknologiske landskab.Hovedvægten i historierne er lagt på det dynamiske samspil mellem samfund, teknologi, videnskab, kultur, politik, mennesker osv. De fleste kapitler åbner emner op i deres mangfoldighed og viser mange fine aspekter. Hovedbudskabet er, at alt er komplekst og dynamisk og dermed er værket helt klassisk for vor samtids analyser af teknologihistorie. Det betyder også, at bogens fortællinger fejer hen over selve teknologien. Dog ignoreres teknologien i sig selv ikke, men nogle gange bliver de mere tekniske detaljer til en opremsning, der ikke får forbindelse til resten af historien.

M3 - Bidrag til avis - Anmeldelse

SP - 41

JO - Aktuel Naturvidenskab

JF - Aktuel Naturvidenskab

SN - 1399-2309

IS - 4

ER -