Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapter – Annual report year: 2018Researchpeer-review

Standard

Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv. / Clausen, Laura Tolnov; Hansen, Hans Peter; Nielsen, Helle.

Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer. ed. / Annette Bilfeldt; Michael Søgaard Jørgensen; John Andersen; Kevin Anthony Perry. Aalborg Universitetsforlag, 2018. p. 100-129 (Den Ufærdige Fremtid - Aktionsforskningens Potentialer Og Udfordringer).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapter – Annual report year: 2018Researchpeer-review

Harvard

Clausen, LT, Hansen, HP & Nielsen, H 2018, Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv. in A Bilfeldt, MS Jørgensen, JA & KA Perry (eds), Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer. Aalborg Universitetsforlag, Den Ufærdige Fremtid - Aktionsforskningens Potentialer Og Udfordringer, pp. 100-129.

APA

Clausen, L. T., Hansen, H. P., & Nielsen, H. (2018). Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv. In A. Bilfeldt, M. S. Jørgensen, J. A., & K. A. Perry (Eds.), Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer (pp. 100-129). Aalborg Universitetsforlag. Den Ufærdige Fremtid - Aktionsforskningens Potentialer Og Udfordringer

CBE

Clausen LT, Hansen HP, Nielsen H. 2018. Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv. Bilfeldt A, Jørgensen MS, JA, Perry KA, editors. In Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer. Aalborg Universitetsforlag. pp. 100-129. (Den Ufærdige Fremtid - Aktionsforskningens Potentialer Og Udfordringer).

MLA

Clausen, Laura Tolnov, Hans Peter Hansen and Helle Nielsen "Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv"., Bilfeldt, Annette and Jørgensen, Michael Søgaard John Andersen Perry, Kevin Anthony (editors). Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer. Aalborg Universitetsforlag. (Den Ufærdige Fremtid - Aktionsforskningens Potentialer Og Udfordringer). 2018, 100-129.

Vancouver

Clausen LT, Hansen HP, Nielsen H. Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv. In Bilfeldt A, Jørgensen MS, JA, Perry KA, editors, Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer. Aalborg Universitetsforlag. 2018. p. 100-129. (Den Ufærdige Fremtid - Aktionsforskningens Potentialer Og Udfordringer).

Author

Clausen, Laura Tolnov ; Hansen, Hans Peter ; Nielsen, Helle. / Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv. Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer. editor / Annette Bilfeldt ; Michael Søgaard Jørgensen ; John Andersen ; Kevin Anthony Perry. Aalborg Universitetsforlag, 2018. pp. 100-129 (Den Ufærdige Fremtid - Aktionsforskningens Potentialer Og Udfordringer).

Bibtex

@inbook{30d716c48cec4c1c9753d1bdf1b06a9d,
title = "Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv",
abstract = "Dette kapitel diskuterer nogle af de problemstillinger, man som aktionsforsker konfronteres med i sp{\ae}ndingsfeltet mellem proces, vidensproduktion og forandring. Omdrejningspunktet for kapitlet er aktionsforskningens ambition om at bidrage til forandring og en forst{\aa}else af forandringens blokeringer. Som b{\aa}de iagttagere af og deltagere i en r{\ae}kke aktionsforskningsprojekter i ind- og udland freml{\ae}gger kapitlets forfattere et kritisk og anvendelsesorienteret perspektiv p{\aa} aktionsforskningens forandringsambition. Dette g{\o}res med afs{\ae}t i en r{\ae}kke udvalgte temaer, der alle ber{\o}rer forholdet mellem aktion, forskning og forandring – henholdsvis sp{\ae}ndingsfeltet mellem aktionsforskning og konsulentarbejde, magt og normativitet, aktionsforskningens {\o}nske om spredning, samt den s{\aa}rbarhed, man som aktionsforsker ofte oplever i sit arbejde. Forfatterne tager afs{\ae}t i deres egne erfaringer fra den kritisk-utopiske aktionsforskning anvendt prim{\ae}rt inden for natur- og milj{\o}forvaltningsomr{\aa}det. Forfatterne tager desuden afs{\ae}t i en grundl{\ae}ggende normativ forst{\aa}else af aktionsforskningen som et redskab, der skal bidrage til l{\o}sningen af aktuelle sociale, demokratiske og natur- og milj{\o}m{\ae}ssige udfordringer.",
author = "Clausen, {Laura Tolnov} and Hansen, {Hans Peter} and Helle Nielsen",
year = "2018",
language = "Dansk",
pages = "100--129",
editor = "Annette Bilfeldt and J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard} and {John Andersen} and Perry, {Kevin Anthony}",
booktitle = "Den uf{\ae}rdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Forandring i et Aktionsforskningsperspektiv

AU - Clausen, Laura Tolnov

AU - Hansen, Hans Peter

AU - Nielsen, Helle

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Dette kapitel diskuterer nogle af de problemstillinger, man som aktionsforsker konfronteres med i spændingsfeltet mellem proces, vidensproduktion og forandring. Omdrejningspunktet for kapitlet er aktionsforskningens ambition om at bidrage til forandring og en forståelse af forandringens blokeringer. Som både iagttagere af og deltagere i en række aktionsforskningsprojekter i ind- og udland fremlægger kapitlets forfattere et kritisk og anvendelsesorienteret perspektiv på aktionsforskningens forandringsambition. Dette gøres med afsæt i en række udvalgte temaer, der alle berører forholdet mellem aktion, forskning og forandring – henholdsvis spændingsfeltet mellem aktionsforskning og konsulentarbejde, magt og normativitet, aktionsforskningens ønske om spredning, samt den sårbarhed, man som aktionsforsker ofte oplever i sit arbejde. Forfatterne tager afsæt i deres egne erfaringer fra den kritisk-utopiske aktionsforskning anvendt primært inden for natur- og miljøforvaltningsområdet. Forfatterne tager desuden afsæt i en grundlæggende normativ forståelse af aktionsforskningen som et redskab, der skal bidrage til løsningen af aktuelle sociale, demokratiske og natur- og miljømæssige udfordringer.

AB - Dette kapitel diskuterer nogle af de problemstillinger, man som aktionsforsker konfronteres med i spændingsfeltet mellem proces, vidensproduktion og forandring. Omdrejningspunktet for kapitlet er aktionsforskningens ambition om at bidrage til forandring og en forståelse af forandringens blokeringer. Som både iagttagere af og deltagere i en række aktionsforskningsprojekter i ind- og udland fremlægger kapitlets forfattere et kritisk og anvendelsesorienteret perspektiv på aktionsforskningens forandringsambition. Dette gøres med afsæt i en række udvalgte temaer, der alle berører forholdet mellem aktion, forskning og forandring – henholdsvis spændingsfeltet mellem aktionsforskning og konsulentarbejde, magt og normativitet, aktionsforskningens ønske om spredning, samt den sårbarhed, man som aktionsforsker ofte oplever i sit arbejde. Forfatterne tager afsæt i deres egne erfaringer fra den kritisk-utopiske aktionsforskning anvendt primært inden for natur- og miljøforvaltningsområdet. Forfatterne tager desuden afsæt i en grundlæggende normativ forståelse af aktionsforskningen som et redskab, der skal bidrage til løsningen af aktuelle sociale, demokratiske og natur- og miljømæssige udfordringer.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SP - 100

EP - 129

BT - Den ufærdige fremtid - Aktionsforskningens potentialer og udfordringer

A2 - Bilfeldt, Annette

A2 - Jørgensen, Michael Søgaard

A2 - , John Andersen

A2 - Perry, Kevin Anthony

PB - Aalborg Universitetsforlag

ER -