Fluorerede stoffer i mademballage af pap og papir

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

210 Downloads (Pure)

Abstract

Mattilsynet udtog i 2015 i alt 53 prøver af pap og papir, der anvendes som fødevarekontaktmaterialer, dvs. emballage der kommer i kontakt med mad. Prøverne fordelte sig på følgende typer af emballage: Mellemlægs- og bagepapir, poser, servietter, krus, kaffe- og tefiltre, muffinsforme, pizzabokse og andre typer af madbokse. Prøverne er blevet analyseret for flere forskellige typer af fluorerede stoffer, der anvendes til at imprægnere disse typer af emballager, så de ikke suger fedt eller vand. I ingen af prøverne er der fundet indhold af fluorerede stoffer, der overstiger analysemetodens detektionsgrænser. Indholdet af fluorerede stoffer overholder derfor både de tidligere aktionsgrænser anvendt i Danmark, der baserede sig på de eksisterende TDI-værdier og den vejledende grænseværdi, som Danmark har fastsat i 2015 for total organisk fluor (omregnet til tilsvarende PFOA ækvivalenter).
Original languageDanish
Place of PublicationSøborg
PublisherDTU Fødevareinstituttet
Number of pages16
Publication statusPublished - 2016

Cite this