Abstract
Den mad, danske folkeskoleelever køber gennem deres skolers madordninger, indeholder generelt for lidt fuldkorn og for få grøntsager. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt seks skolers indsats med f.eks. at bruge flere grøntsager i varme retter og sandwich og at vælge brød, pasta og ris med fuldkorn i stedet for raffinerede kornprodukter. Undersøgelsen viser, at det er muligt gennem et ændret sortiment at øge børnenes køb af fuldkorn og grøntsager. Skolernes indsats har resulteret i, at flere elever køber mad med fuldkornsprodukter, og at mængden af frugt og grøntsager i elevernes køb er steget med 36%. Resultaterne fra undersøgelsen bruger Fødevarestyrelsen i arbejdet med at udforme
en guide til sundere mad i skoler, som forventes lanceret i 2017.
en guide til sundere mad i skoler, som forventes lanceret i 2017.
Original language | Danish |
---|---|
Journal | E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet |
Volume | 2017 |
Issue number | 1 |
Pages (from-to) | 1-10 |
ISSN | 1904-5581 |
Publication status | Published - 2017 |