Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

74 Downloads (Pure)

Abstract

Den mad, danske folkeskoleelever køber gennem deres skolers madordninger, indeholder generelt for lidt fuldkorn og for få grøntsager. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt seks skolers indsats med f.eks. at bruge flere grøntsager i varme retter og sandwich og at vælge brød, pasta og ris med fuldkorn i stedet for raffinerede kornprodukter. Undersøgelsen viser, at det er muligt gennem et ændret sortiment at øge børnenes køb af fuldkorn og grøntsager. Skolernes indsats har resulteret i, at flere elever køber mad med fuldkornsprodukter, og at mængden af frugt og grøntsager i elevernes køb er steget med 36%. Resultaterne fra undersøgelsen bruger Fødevarestyrelsen i arbejdet med at udforme
en guide til sundere mad i skoler, som forventes lanceret i 2017.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2017
Issue number1
Pages (from-to)1-10
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@article{56719a115b75482e8b9b7583ce219f6b,
title = "Flere gr{\o}ntsager og fuldkornsprodukter i skolemad",
abstract = "Den mad, danske folkeskoleelever k{\o}ber gennem deres skolers madordninger, indeholder generelt for lidt fuldkorn og for f{\aa} gr{\o}ntsager. DTU F{\o}devareinstituttet har unders{\o}gt seks skolers indsats med f.eks. at bruge flere gr{\o}ntsager i varme retter og sandwich og at v{\ae}lge br{\o}d, pasta og ris med fuldkorn i stedet for raffinerede kornprodukter. Unders{\o}gelsen viser, at det er muligt gennem et {\ae}ndret sortiment at {\o}ge b{\o}rnenes k{\o}b af fuldkorn og gr{\o}ntsager. Skolernes indsats har resulteret i, at flere elever k{\o}ber mad med fuldkornsprodukter, og at m{\ae}ngden af frugt og gr{\o}ntsager i elevernes k{\o}b er steget med 36{\%}. Resultaterne fra unders{\o}gelsen bruger F{\o}devarestyrelsen i arbejdet med at udformeen guide til sundere mad i skoler, som forventes lanceret i 2017.",
author = "Christensen, {Lene M{\o}ller} and Ellen Trolle and Lassen, {Anne Dahl}",
year = "2017",
language = "Dansk",
volume = "2017",
pages = "1--10",
journal = "E-artikel fra DTU F{\o}devareinstitutet",
issn = "1904-5581",
publisher = "DTU F{\o}devareinstitutet",
number = "1",

}

Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad. / Christensen, Lene Møller; Trolle, Ellen; Lassen, Anne Dahl.

In: E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet, Vol. 2017, No. 1, 2017, p. 1-10.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad

AU - Christensen, Lene Møller

AU - Trolle, Ellen

AU - Lassen, Anne Dahl

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Den mad, danske folkeskoleelever køber gennem deres skolers madordninger, indeholder generelt for lidt fuldkorn og for få grøntsager. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt seks skolers indsats med f.eks. at bruge flere grøntsager i varme retter og sandwich og at vælge brød, pasta og ris med fuldkorn i stedet for raffinerede kornprodukter. Undersøgelsen viser, at det er muligt gennem et ændret sortiment at øge børnenes køb af fuldkorn og grøntsager. Skolernes indsats har resulteret i, at flere elever køber mad med fuldkornsprodukter, og at mængden af frugt og grøntsager i elevernes køb er steget med 36%. Resultaterne fra undersøgelsen bruger Fødevarestyrelsen i arbejdet med at udformeen guide til sundere mad i skoler, som forventes lanceret i 2017.

AB - Den mad, danske folkeskoleelever køber gennem deres skolers madordninger, indeholder generelt for lidt fuldkorn og for få grøntsager. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt seks skolers indsats med f.eks. at bruge flere grøntsager i varme retter og sandwich og at vælge brød, pasta og ris med fuldkorn i stedet for raffinerede kornprodukter. Undersøgelsen viser, at det er muligt gennem et ændret sortiment at øge børnenes køb af fuldkorn og grøntsager. Skolernes indsats har resulteret i, at flere elever køber mad med fuldkornsprodukter, og at mængden af frugt og grøntsager i elevernes køb er steget med 36%. Resultaterne fra undersøgelsen bruger Fødevarestyrelsen i arbejdet med at udformeen guide til sundere mad i skoler, som forventes lanceret i 2017.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2017

SP - 1

EP - 10

JO - E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet

JF - E-artikel fra DTU Fødevareinstitutet

SN - 1904-5581

IS - 1

ER -