Flere grøntsager og fuldkornsprodukter i skolemad

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

312 Downloads (Pure)

Abstract

Den mad, danske folkeskoleelever køber gennem deres skolers madordninger, indeholder generelt for lidt fuldkorn og for få grøntsager. DTU Fødevareinstituttet har undersøgt seks skolers indsats med f.eks. at bruge flere grøntsager i varme retter og sandwich og at vælge brød, pasta og ris med fuldkorn i stedet for raffinerede kornprodukter. Undersøgelsen viser, at det er muligt gennem et ændret sortiment at øge børnenes køb af fuldkorn og grøntsager. Skolernes indsats har resulteret i, at flere elever køber mad med fuldkornsprodukter, og at mængden af frugt og grøntsager i elevernes køb er steget med 36%. Resultaterne fra undersøgelsen bruger Fødevarestyrelsen i arbejdet med at udforme
en guide til sundere mad i skoler, som forventes lanceret i 2017.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2017
Issue number1
Pages (from-to)1-10
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2017

Cite this