Faktorer der påvirker trafiksikkerheden

Tove Hels

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterEducation

  Abstract

  I Danmark er antallet af trafikuheld, dræbte og tilskadekomne faldet gennem flere år. Samtidig er mængden af trafik på de danske veje steget enormt. Fra 1950 til 2011 steg antallet af biler således cirka 14 gange fra 180.000 til 2,7 mio. Mange faktorer bidrager til den markante nedgang i antallet af uheld og tilskadekomne:
  Politiske virkemidler (love og regler, økonomiske incitamenter, handleplaner), den teknologiske udvikling af bilerne (der kan betyde både færre uheld og mindre alvorlige uheld), ændring i vejenes udformning og førernes køreegenskaber og holdninger. Sidstnævnte påvirkes både af den generelle lovgivning, politikontrol, pressens måde at dække trafiksikkerhed på og informationskampagner. I dette og de efterfølgende kapitler gennemgås i hovedtræk, hvad vi ved om trafiksikkerhed, risici og de faktorer, der påvirker uheldsstatistikkerne.
  Original languageDanish
  Title of host publicationTransporthorisonter
  EditorsCarsten Broder Hansen
  Place of PublicationKgs. Lyngby
  PublisherDTU Transport
  Publication date2013
  Chapter3
  ISBN (Print)978-87-7327-249-7
  Publication statusPublished - 2013

  Cite this

  Hels, T. (2013). Faktorer der påvirker trafiksikkerheden. In C. Broder Hansen (Ed.), Transporthorisonter Kgs. Lyngby: DTU Transport.
  Hels, Tove. / Faktorer der påvirker trafiksikkerheden. Transporthorisonter. editor / Carsten Broder Hansen. Kgs. Lyngby : DTU Transport, 2013.
  @inbook{84fd606c898846fe97768f742fee255d,
  title = "Faktorer der p{\aa}virker trafiksikkerheden",
  abstract = "I Danmark er antallet af trafikuheld, dr{\ae}bte og tilskadekomne faldet gennem flere {\aa}r. Samtidig er m{\ae}ngden af trafik p{\aa} de danske veje steget enormt. Fra 1950 til 2011 steg antallet af biler s{\aa}ledes cirka 14 gange fra 180.000 til 2,7 mio. Mange faktorer bidrager til den markante nedgang i antallet af uheld og tilskadekomne:Politiske virkemidler (love og regler, {\o}konomiske incitamenter, handleplaner), den teknologiske udvikling af bilerne (der kan betyde b{\aa}de f{\ae}rre uheld og mindre alvorlige uheld), {\ae}ndring i vejenes udformning og f{\o}rernes k{\o}reegenskaber og holdninger. Sidstn{\ae}vnte p{\aa}virkes b{\aa}de af den generelle lovgivning, politikontrol, pressens m{\aa}de at d{\ae}kke trafiksikkerhed p{\aa} og informationskampagner. I dette og de efterf{\o}lgende kapitler gennemg{\aa}s i hovedtr{\ae}k, hvad vi ved om trafiksikkerhed, risici og de faktorer, der p{\aa}virker uheldsstatistikkerne.",
  author = "Tove Hels",
  year = "2013",
  language = "Dansk",
  isbn = "978-87-7327-249-7",
  editor = "{Broder Hansen}, Carsten",
  booktitle = "Transporthorisonter",
  publisher = "DTU Transport",

  }

  Hels, T 2013, Faktorer der påvirker trafiksikkerheden. in C Broder Hansen (ed.), Transporthorisonter. DTU Transport, Kgs. Lyngby.

  Faktorer der påvirker trafiksikkerheden. / Hels, Tove.

  Transporthorisonter. ed. / Carsten Broder Hansen. Kgs. Lyngby : DTU Transport, 2013.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterEducation

  TY - CHAP

  T1 - Faktorer der påvirker trafiksikkerheden

  AU - Hels, Tove

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - I Danmark er antallet af trafikuheld, dræbte og tilskadekomne faldet gennem flere år. Samtidig er mængden af trafik på de danske veje steget enormt. Fra 1950 til 2011 steg antallet af biler således cirka 14 gange fra 180.000 til 2,7 mio. Mange faktorer bidrager til den markante nedgang i antallet af uheld og tilskadekomne:Politiske virkemidler (love og regler, økonomiske incitamenter, handleplaner), den teknologiske udvikling af bilerne (der kan betyde både færre uheld og mindre alvorlige uheld), ændring i vejenes udformning og førernes køreegenskaber og holdninger. Sidstnævnte påvirkes både af den generelle lovgivning, politikontrol, pressens måde at dække trafiksikkerhed på og informationskampagner. I dette og de efterfølgende kapitler gennemgås i hovedtræk, hvad vi ved om trafiksikkerhed, risici og de faktorer, der påvirker uheldsstatistikkerne.

  AB - I Danmark er antallet af trafikuheld, dræbte og tilskadekomne faldet gennem flere år. Samtidig er mængden af trafik på de danske veje steget enormt. Fra 1950 til 2011 steg antallet af biler således cirka 14 gange fra 180.000 til 2,7 mio. Mange faktorer bidrager til den markante nedgang i antallet af uheld og tilskadekomne:Politiske virkemidler (love og regler, økonomiske incitamenter, handleplaner), den teknologiske udvikling af bilerne (der kan betyde både færre uheld og mindre alvorlige uheld), ændring i vejenes udformning og førernes køreegenskaber og holdninger. Sidstnævnte påvirkes både af den generelle lovgivning, politikontrol, pressens måde at dække trafiksikkerhed på og informationskampagner. I dette og de efterfølgende kapitler gennemgås i hovedtræk, hvad vi ved om trafiksikkerhed, risici og de faktorer, der påvirker uheldsstatistikkerne.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SN - 978-87-7327-249-7

  BT - Transporthorisonter

  A2 - Broder Hansen, Carsten

  PB - DTU Transport

  CY - Kgs. Lyngby

  ER -

  Hels T. Faktorer der påvirker trafiksikkerheden. In Broder Hansen C, editor, Transporthorisonter. Kgs. Lyngby: DTU Transport. 2013