Evaluering af alkolåsordningen i Sverige

Mette Møller, Malene Foldager

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  Abstract

  I Sverige medfører spirituskørsel traditionelt frakendelse af kørekortet. Siden 2003 (i enkelte amter siden 1999), har man på forsøgsbasis tilbudt et frivilligt program med bl.a. alkolås, som alternativ til frakendelsen af kørekortet. Deltagelsen har under hele forløbet været lav (11 %) og programmet har yderligere lidt af et stort frafald (52 %). Transportøkonomisk Institut (TØI) har foretaget en evaluering af den svenske ordning, med særligt fokus på netop deltagerantal og frafald.
  Original languageDanish
  JournalNyhedsbrevet Trafiksikkerhedsforskning
  Issue number16
  Publication statusPublished - 2011

  Cite this

  @article{8416660b9a7e4e5b8ae65cf12dae23f2,
  title = "Evaluering af alkol{\aa}sordningen i Sverige",
  abstract = "I Sverige medf{\o}rer spiritusk{\o}rsel traditionelt frakendelse af k{\o}rekortet. Siden 2003 (i enkelte amter siden 1999), har man p{\aa} fors{\o}gsbasis tilbudt et frivilligt program med bl.a. alkol{\aa}s, som alternativ til frakendelsen af k{\o}rekortet. Deltagelsen har under hele forl{\o}bet v{\ae}ret lav (11 {\%}) og programmet har yderligere lidt af et stort frafald (52 {\%}). Transport{\o}konomisk Institut (T{\O}I) har foretaget en evaluering af den svenske ordning, med s{\ae}rligt fokus p{\aa} netop deltagerantal og frafald.",
  author = "Mette M{\o}ller and Malene Foldager",
  year = "2011",
  language = "Dansk",
  journal = "Nyhedsbrevet Trafiksikkerhed",
  publisher = "DTU Transport",
  number = "16",

  }

  Evaluering af alkolåsordningen i Sverige. / Møller, Mette; Foldager, Malene.

  In: Nyhedsbrevet Trafiksikkerhedsforskning, No. 16, 2011.

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  TY - JOUR

  T1 - Evaluering af alkolåsordningen i Sverige

  AU - Møller, Mette

  AU - Foldager, Malene

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - I Sverige medfører spirituskørsel traditionelt frakendelse af kørekortet. Siden 2003 (i enkelte amter siden 1999), har man på forsøgsbasis tilbudt et frivilligt program med bl.a. alkolås, som alternativ til frakendelsen af kørekortet. Deltagelsen har under hele forløbet været lav (11 %) og programmet har yderligere lidt af et stort frafald (52 %). Transportøkonomisk Institut (TØI) har foretaget en evaluering af den svenske ordning, med særligt fokus på netop deltagerantal og frafald.

  AB - I Sverige medfører spirituskørsel traditionelt frakendelse af kørekortet. Siden 2003 (i enkelte amter siden 1999), har man på forsøgsbasis tilbudt et frivilligt program med bl.a. alkolås, som alternativ til frakendelsen af kørekortet. Deltagelsen har under hele forløbet været lav (11 %) og programmet har yderligere lidt af et stort frafald (52 %). Transportøkonomisk Institut (TØI) har foretaget en evaluering af den svenske ordning, med særligt fokus på netop deltagerantal og frafald.

  M3 - Tidsskriftartikel

  JO - Nyhedsbrevet Trafiksikkerhed

  JF - Nyhedsbrevet Trafiksikkerhed

  IS - 16

  ER -