Et kompas til kystbyer i forandring: hvordan omsætter vi viden til handling?

Anette Kold (Editor), Signe Hald (Editor), Inger Haarup Borchmann, Søren Brandi, Karsten Arnbjerg-Nielsen, Gertrud Jørgensen, Kristoffer Albris, Helle Tegner Anker, Katrina Wieberg, Tom Nielsen

  Research output: Book/ReportReportCommissioned

  73 Downloads (Pure)

  Abstract

  Eksempler og overvejelser til inspiration for Danmarks kystkommuner i arbejdet med udvikling af kystbyerne og håndtering af det stigende havvand.

  Vi har sammen med Miljøministeriet v/ Kystdirektoratet etableret et partnerskab, hvis overordnede formål er at fremme proaktivt arbejde med minimering af risiko for oversvømmelse i byer i samspil med udviklingen af bæredygtige byer.

  Partnerskabet understøtter udviklingen af nytænkende, innovative, integrerede og helhedsorienterede løsninger, der sætter en ny dagsorden for, hvordan der planlægges for beskyttelse af byer mod oversvømmelse på den korte bane, samtidig med at der tages højde for den nødvendige langsigtede planlægning. Partnerskabet har indledt en række samarbejder med kommuner, som gennem pilotprojekter bidrager til mere viden.

  Denne publikation indeholder eksempler og en række overvejelser, som kan bidrage til et helhedsperspektiv, og som kan være til inspiration for Danmarks kystkommuner i arbejdet med udvikling af kystbyerne og håndtering af det stigende havvand.
  Original languageDanish
  PublisherMiljøministeriet
  Number of pages46
  Publication statusPublished - 2020

  Cite this