Ernæringsfaglig baggrund for guide til sundere mad i daginstitutionen

Ellen Trolle*, Lene Møller Christensen, Anne Dahl Lassen

*Corresponding author for this work

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

87 Downloads (Pure)

Abstract

Bøn i daginstitutioner landet over skal have dækket helt op til 70% af dagens energibehov, hvis de både spiser morgenmad, frokost og 2-3 mellemmåltider, mens de er i vuggestue eller børnehave. Maden skal derfor både indeholde nok energi og være sammensat af fødevarer, der sikrer børnene de rette næringsstoffer.
Fødevarestyrelsens ”Guide til sundere mad i daginstitutionen” fra 2018 indeholder ernæringsmæssige anbefalinger for den mad, daginstitutioner tilbyder 1-6-årige børn. Guiden erstatter de tidligere anbefalinger fra 2009 og giver principper for både morgenmad, frokost, mellemmåltider, drikkevarer og søde sager. Den inkluderer både principper for madordninger med kød og fisk og principper for madordninger med ingen eller mindre kød og fisk.
Denne e-artikel forklarer, hvordan næringsstofanbefalinger og de officielle kostråd er omsat til principperne i den nye guide og sætter fokus på områder, daginstitutionerne skal være særligt opmærksom på
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2018
Issue number3
Pages (from-to)1-17
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2018

Cite this