Er tang fremtidens superfood?

Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conference – Annual report year: 2016Researchpeer-review

Documents

View graph of relations

Vi danskere ser tang som en ny fødevare og ressource til diverse formål. Men det at tænke og anvende tang er ikke nyt i Asien, hvor det har været anvendt som fødevare og neutraceutical. Tangproduktion udgør allerede mindst 20% af den globale marine akvakultur produktion. Den vestlige verden har de seneste år fået øjnene op for tang indenfor områderne: biokemikalier og bioaktive stoffer, ekstraktion, gastronomi, produktudvikling, foder, bioraffinaderier, dyrkning osv. Men hvad er det tang kan? Dette foredrag vil vise at vi med tangdyrkning kan rykke mere bæredygtig fødevareproduktion ud på havet, samt give eksempler på tangens indholdsstoffer og anvendelser. Dette inkluderer tangs bioaktive indholdsstoffer, såsom anti-bakterielle, anti-fedme, anti-cancer og anti-virus aktiviteter, samt DTU Fødevareinstituttets egen forskning indenfor især antioxidanter. De nævnte effekter er dokumenteret i hele tangen, samt ekstrakter, men også indenfor de specifikke indholdsstoffer, såsom pigmenter, polysaccharider, pigmenter, polyphenoler eller fedtsyrerne. Tang indeholder stort set alt vi har brug for, dog ikke nok kalorier til at vi ville kunne leve udelukkende af tang!
Så lad os få det på spisebordet og i maden og ikke kun når vi spiser sushi eller får maden serveret af de ”fine kokke”, der har fået øjnene op for tangs muligheder.
Original languageDanish
Publication date2016
Number of pages1
Publication statusPublished - 2016
EventDet årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning - Carlsberg Akademi, Valby, Denmark
Duration: 28 Apr 201628 Apr 2016

Seminar

SeminarDet årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning
LocationCarlsberg Akademi
CountryDenmark
CityValby
Period28/04/201628/04/2016

Download statistics

No data available

ID: 126118554