Er tang fremtidens superfood?

Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conferenceResearchpeer-review

75 Downloads (Pure)

Abstract

Vi danskere ser tang som en ny fødevare og ressource til diverse formål. Men det at tænke og anvende tang er ikke nyt i Asien, hvor det har været anvendt som fødevare og neutraceutical. Tangproduktion udgør allerede mindst 20% af den globale marine akvakultur produktion. Den vestlige verden har de seneste år fået øjnene op for tang indenfor områderne: biokemikalier og bioaktive stoffer, ekstraktion, gastronomi, produktudvikling, foder, bioraffinaderier, dyrkning osv. Men hvad er det tang kan? Dette foredrag vil vise at vi med tangdyrkning kan rykke mere bæredygtig fødevareproduktion ud på havet, samt give eksempler på tangens indholdsstoffer og anvendelser. Dette inkluderer tangs bioaktive indholdsstoffer, såsom anti-bakterielle, anti-fedme, anti-cancer og anti-virus aktiviteter, samt DTU Fødevareinstituttets egen forskning indenfor især antioxidanter. De nævnte effekter er dokumenteret i hele tangen, samt ekstrakter, men også indenfor de specifikke indholdsstoffer, såsom pigmenter, polysaccharider, pigmenter, polyphenoler eller fedtsyrerne. Tang indeholder stort set alt vi har brug for, dog ikke nok kalorier til at vi ville kunne leve udelukkende af tang!
Så lad os få det på spisebordet og i maden og ikke kun når vi spiser sushi eller får maden serveret af de ”fine kokke”, der har fået øjnene op for tangs muligheder.
Original languageDanish
Publication date2016
Number of pages1
Publication statusPublished - 2016
EventDet årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning - Carlsberg Akademi, Valby, Denmark
Duration: 28 Apr 201628 Apr 2016

Seminar

SeminarDet årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning
LocationCarlsberg Akademi
CountryDenmark
CityValby
Period28/04/201628/04/2016

Cite this

Holdt, S. L. (2016). Er tang fremtidens superfood?. Abstract from Det årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning, Valby, Denmark.
Holdt, Susan Løvstad. / Er tang fremtidens superfood?. Abstract from Det årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning, Valby, Denmark.1 p.
@conference{dfe1a68e01f84c31b9924ca4768df69f,
title = "Er tang fremtidens superfood?",
abstract = "Vi danskere ser tang som en ny f{\o}devare og ressource til diverse form{\aa}l. Men det at t{\ae}nke og anvende tang er ikke nyt i Asien, hvor det har v{\ae}ret anvendt som f{\o}devare og neutraceutical. Tangproduktion udg{\o}r allerede mindst 20{\%} af den globale marine akvakultur produktion. Den vestlige verden har de seneste {\aa}r f{\aa}et {\o}jnene op for tang indenfor omr{\aa}derne: biokemikalier og bioaktive stoffer, ekstraktion, gastronomi, produktudvikling, foder, bioraffinaderier, dyrkning osv. Men hvad er det tang kan? Dette foredrag vil vise at vi med tangdyrkning kan rykke mere b{\ae}redygtig f{\o}devareproduktion ud p{\aa} havet, samt give eksempler p{\aa} tangens indholdsstoffer og anvendelser. Dette inkluderer tangs bioaktive indholdsstoffer, s{\aa}som anti-bakterielle, anti-fedme, anti-cancer og anti-virus aktiviteter, samt DTU F{\o}devareinstituttets egen forskning indenfor is{\ae}r antioxidanter. De n{\ae}vnte effekter er dokumenteret i hele tangen, samt ekstrakter, men ogs{\aa} indenfor de specifikke indholdsstoffer, s{\aa}som pigmenter, polysaccharider, pigmenter, polyphenoler eller fedtsyrerne. Tang indeholder stort set alt vi har brug for, dog ikke nok kalorier til at vi ville kunne leve udelukkende af tang! S{\aa} lad os f{\aa} det p{\aa} spisebordet og i maden og ikke kun n{\aa}r vi spiser sushi eller f{\aa}r maden serveret af de ”fine kokke”, der har f{\aa}et {\o}jnene op for tangs muligheder.",
author = "Holdt, {Susan L{\o}vstad}",
year = "2016",
language = "Dansk",
note = "Det {\aa}rlige videnskabelige temam{\o}de i Selskabet for Ern{\ae}ringsforskning ; Conference date: 28-04-2016 Through 28-04-2016",

}

Holdt, SL 2016, 'Er tang fremtidens superfood?', Det årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning, Valby, Denmark, 28/04/2016 - 28/04/2016.

Er tang fremtidens superfood? / Holdt, Susan Løvstad.

2016. Abstract from Det årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning, Valby, Denmark.

Research output: Contribution to conferenceConference abstract for conferenceResearchpeer-review

TY - ABST

T1 - Er tang fremtidens superfood?

AU - Holdt, Susan Løvstad

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Vi danskere ser tang som en ny fødevare og ressource til diverse formål. Men det at tænke og anvende tang er ikke nyt i Asien, hvor det har været anvendt som fødevare og neutraceutical. Tangproduktion udgør allerede mindst 20% af den globale marine akvakultur produktion. Den vestlige verden har de seneste år fået øjnene op for tang indenfor områderne: biokemikalier og bioaktive stoffer, ekstraktion, gastronomi, produktudvikling, foder, bioraffinaderier, dyrkning osv. Men hvad er det tang kan? Dette foredrag vil vise at vi med tangdyrkning kan rykke mere bæredygtig fødevareproduktion ud på havet, samt give eksempler på tangens indholdsstoffer og anvendelser. Dette inkluderer tangs bioaktive indholdsstoffer, såsom anti-bakterielle, anti-fedme, anti-cancer og anti-virus aktiviteter, samt DTU Fødevareinstituttets egen forskning indenfor især antioxidanter. De nævnte effekter er dokumenteret i hele tangen, samt ekstrakter, men også indenfor de specifikke indholdsstoffer, såsom pigmenter, polysaccharider, pigmenter, polyphenoler eller fedtsyrerne. Tang indeholder stort set alt vi har brug for, dog ikke nok kalorier til at vi ville kunne leve udelukkende af tang! Så lad os få det på spisebordet og i maden og ikke kun når vi spiser sushi eller får maden serveret af de ”fine kokke”, der har fået øjnene op for tangs muligheder.

AB - Vi danskere ser tang som en ny fødevare og ressource til diverse formål. Men det at tænke og anvende tang er ikke nyt i Asien, hvor det har været anvendt som fødevare og neutraceutical. Tangproduktion udgør allerede mindst 20% af den globale marine akvakultur produktion. Den vestlige verden har de seneste år fået øjnene op for tang indenfor områderne: biokemikalier og bioaktive stoffer, ekstraktion, gastronomi, produktudvikling, foder, bioraffinaderier, dyrkning osv. Men hvad er det tang kan? Dette foredrag vil vise at vi med tangdyrkning kan rykke mere bæredygtig fødevareproduktion ud på havet, samt give eksempler på tangens indholdsstoffer og anvendelser. Dette inkluderer tangs bioaktive indholdsstoffer, såsom anti-bakterielle, anti-fedme, anti-cancer og anti-virus aktiviteter, samt DTU Fødevareinstituttets egen forskning indenfor især antioxidanter. De nævnte effekter er dokumenteret i hele tangen, samt ekstrakter, men også indenfor de specifikke indholdsstoffer, såsom pigmenter, polysaccharider, pigmenter, polyphenoler eller fedtsyrerne. Tang indeholder stort set alt vi har brug for, dog ikke nok kalorier til at vi ville kunne leve udelukkende af tang! Så lad os få det på spisebordet og i maden og ikke kun når vi spiser sushi eller får maden serveret af de ”fine kokke”, der har fået øjnene op for tangs muligheder.

M3 - Konferenceabstrakt til konference

ER -

Holdt SL. Er tang fremtidens superfood?. 2016. Abstract from Det årlige videnskabelige temamøde i Selskabet for Ernæringsforskning, Valby, Denmark.