Abstract
Konsekvenserne for miljøet
af jagt og dansk produktion
af vildtkød er ikke tidligere
undersøgt. En ny undersøgelse
afviser at vildtkød
nødvendigvis er mere bæredygtigt
end kød fra husdyr.
Produktion af ande- og
fasankød er hhv. 19 og 61
gange så miljøbelastende
som kylling. Kød fra vildsvin
er dobbelt så belastende
som svinekød. Produktion
af hjortekød kan være lige
så belastende som oksekød,
eller noget mindre, afhængig
af det anvendte skøn
for oksekøds belastning.
Miljøbelastningen fra
vildtkød skyldes de vilde
dyrs indtag af føde fra dyrkede
marker eller udlagt
vildtfoder, samt kørsel forbundet
med jægere og jagt.
Der kan dog fortsat være
gode grunde til at foretrække
vildtkød – sundhed,
smag eller dyrevelfærd.
Original language | English |
---|---|
Journal | Skoven |
Issue number | 6-7 |
Pages (from-to) | 264-267 |
ISSN | 0106-8539 |
Publication status | Published - 2015 |