Er dansk vildtkødproduktion miljømæssigt bæredygtig?

Henrik Saxe

    Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

    1 Downloads (Pure)

    Abstract

    Konsekvenserne for miljøet af jagt og dansk produktion af vildtkød er ikke tidligere undersøgt. En ny undersøgelse afviser at vildtkød nødvendigvis er mere bæredygtigt end kød fra husdyr. Produktion af ande- og fasankød er hhv. 19 og 61 gange så miljøbelastende som kylling. Kød fra vildsvin er dobbelt så belastende som svinekød. Produktion af hjortekød kan være lige så belastende som oksekød, eller noget mindre, afhængig af det anvendte skøn for oksekøds belastning. Miljøbelastningen fra vildtkød skyldes de vilde dyrs indtag af føde fra dyrkede marker eller udlagt vildtfoder, samt kørsel forbundet med jægere og jagt. Der kan dog fortsat være gode grunde til at foretrække vildtkød – sundhed, smag eller dyrevelfærd.
    Original languageEnglish
    JournalSkoven
    Issue number6-7
    Pages (from-to)264-267
    ISSN0106-8539
    Publication statusPublished - 2015

    Fingerprint

    Dive into the research topics of 'Er dansk vildtkødproduktion miljømæssigt bæredygtig?'. Together they form a unique fingerprint.

    Cite this