Environmental assessment of garden waste management

Research output: Book/ReportPh.D. thesis – Annual report year: 2009Research

Standard

Environmental assessment of garden waste management. / Boldrin, Alessio.

Kgs. Lyngby, Denmark : Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU), 2009. 74 p.

Research output: Book/ReportPh.D. thesis – Annual report year: 2009Research

Harvard

Boldrin, A 2009, Environmental assessment of garden waste management. Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU), Kgs. Lyngby, Denmark.

APA

Boldrin, A. (2009). Environmental assessment of garden waste management. Kgs. Lyngby, Denmark: Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU).

CBE

Boldrin A 2009. Environmental assessment of garden waste management. Kgs. Lyngby, Denmark: Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU). 74 p.

MLA

Boldrin, Alessio Environmental assessment of garden waste management Kgs. Lyngby, Denmark: Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU). 2009.

Vancouver

Boldrin A. Environmental assessment of garden waste management. Kgs. Lyngby, Denmark: Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU), 2009. 74 p.

Author

Boldrin, Alessio. / Environmental assessment of garden waste management. Kgs. Lyngby, Denmark : Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU), 2009. 74 p.

Bibtex

@phdthesis{2b49595e563d443eb1b167c7c44ec78a,
title = "Environmental assessment of garden waste management",
abstract = "M{\ae}ngden af indsamlet haveaffald har v{\ae}ret j{\ae}vnt voksende i Danmark i l{\o}bet af det sidste {\aa}rti, og udg{\o}r hermed en stigende udfordring for de lokale myndigheder og affaldsfirmaer. P{\aa} nuv{\ae}rende tidspunkt bliver st{\o}rstedelen af haveaffaldet behandlet p{\aa} centraliserede kompostfaciliteter, men b{\aa}de forbr{\ae}nding og hjemmekompostering er blevet foresl{\aa}et som alternative muligheder. Form{\aa}let med afhandlingen er at give en milj{\o}vurdering af en r{\ae}kke forskellige behandlingssystemer for h{\aa}ndtering af haveaffald inklusiv milekompostering, forbr{\ae}nding og hjemmekompostering. Dette blev gjort ved hj{\ae}lp af livscyklusvurdering (LCA) foretaget ved brug af EASEWASTE modellen, som redeg{\o}r for alle relevante milj{\o}m{\ae}ssige aspekter af haveaffaldsh{\aa}ndtering indenfor en tidshorisont p{\aa} 100 {\aa}r. Forskellige egenskaber ved haveaffald blev bestemt, bl.a. den m{\aa}nedlige rate, fordelingen af materialefraktioner og den kemiske sammens{\ae}tning. Ogs{\aa} gasemissioner fra udend{\o}rs milekompostering blev kvantificeret ved brug af flere forskellige metoder. Det udf{\o}rte arbejde har vist, at forvaltning af haveaffald (baseret p{\aa} milekompostering) giver f{\ae}rre potentielle effekter end for andre affaldstyper. Endvidere kan det f{\ae}rdige produkt substituere andre t{\o}rvebaserede v{\ae}kstmedier, hvilket er til fordel for milj{\o}et. Desv{\ae}rre er nogle af de gasemissioner, som forekommer under milekompostering, blandt de st{\o}rste bidragydere til ikke-toksiske p{\aa}virkningskategorier: CH4 og N2O til global opvarmning, NH3 til n{\ae}ringssaltbelastning og forsuring. Det kan defor v{\ae}re en fordel at omdirigere en del af affaldet til alternative behandlingsmetoder (forbr{\ae}nding og hjemmekompostering). Is{\ae}r kan indf{\o}relse af forbr{\ae}nding medf{\o}re en v{\ae}sentlig forbedring af drivshusgasudledningen for haveaffaldsh{\aa}ndtering",
author = "Alessio Boldrin",
year = "2009",
month = "9",
language = "English",
isbn = "978-87-91855-69-6",
publisher = "Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU)",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Environmental assessment of garden waste management

AU - Boldrin, Alessio

PY - 2009/9

Y1 - 2009/9

N2 - Mængden af indsamlet haveaffald har været jævnt voksende i Danmark i løbet af det sidste årti, og udgør hermed en stigende udfordring for de lokale myndigheder og affaldsfirmaer. På nuværende tidspunkt bliver størstedelen af haveaffaldet behandlet på centraliserede kompostfaciliteter, men både forbrænding og hjemmekompostering er blevet foreslået som alternative muligheder. Formålet med afhandlingen er at give en miljøvurdering af en række forskellige behandlingssystemer for håndtering af haveaffald inklusiv milekompostering, forbrænding og hjemmekompostering. Dette blev gjort ved hjælp af livscyklusvurdering (LCA) foretaget ved brug af EASEWASTE modellen, som redegør for alle relevante miljømæssige aspekter af haveaffaldshåndtering indenfor en tidshorisont på 100 år. Forskellige egenskaber ved haveaffald blev bestemt, bl.a. den månedlige rate, fordelingen af materialefraktioner og den kemiske sammensætning. Også gasemissioner fra udendørs milekompostering blev kvantificeret ved brug af flere forskellige metoder. Det udførte arbejde har vist, at forvaltning af haveaffald (baseret på milekompostering) giver færre potentielle effekter end for andre affaldstyper. Endvidere kan det færdige produkt substituere andre tørvebaserede vækstmedier, hvilket er til fordel for miljøet. Desværre er nogle af de gasemissioner, som forekommer under milekompostering, blandt de største bidragydere til ikke-toksiske påvirkningskategorier: CH4 og N2O til global opvarmning, NH3 til næringssaltbelastning og forsuring. Det kan defor være en fordel at omdirigere en del af affaldet til alternative behandlingsmetoder (forbrænding og hjemmekompostering). Især kan indførelse af forbrænding medføre en væsentlig forbedring af drivshusgasudledningen for haveaffaldshåndtering

AB - Mængden af indsamlet haveaffald har været jævnt voksende i Danmark i løbet af det sidste årti, og udgør hermed en stigende udfordring for de lokale myndigheder og affaldsfirmaer. På nuværende tidspunkt bliver størstedelen af haveaffaldet behandlet på centraliserede kompostfaciliteter, men både forbrænding og hjemmekompostering er blevet foreslået som alternative muligheder. Formålet med afhandlingen er at give en miljøvurdering af en række forskellige behandlingssystemer for håndtering af haveaffald inklusiv milekompostering, forbrænding og hjemmekompostering. Dette blev gjort ved hjælp af livscyklusvurdering (LCA) foretaget ved brug af EASEWASTE modellen, som redegør for alle relevante miljømæssige aspekter af haveaffaldshåndtering indenfor en tidshorisont på 100 år. Forskellige egenskaber ved haveaffald blev bestemt, bl.a. den månedlige rate, fordelingen af materialefraktioner og den kemiske sammensætning. Også gasemissioner fra udendørs milekompostering blev kvantificeret ved brug af flere forskellige metoder. Det udførte arbejde har vist, at forvaltning af haveaffald (baseret på milekompostering) giver færre potentielle effekter end for andre affaldstyper. Endvidere kan det færdige produkt substituere andre tørvebaserede vækstmedier, hvilket er til fordel for miljøet. Desværre er nogle af de gasemissioner, som forekommer under milekompostering, blandt de største bidragydere til ikke-toksiske påvirkningskategorier: CH4 og N2O til global opvarmning, NH3 til næringssaltbelastning og forsuring. Det kan defor være en fordel at omdirigere en del af affaldet til alternative behandlingsmetoder (forbrænding og hjemmekompostering). Især kan indførelse af forbrænding medføre en væsentlig forbedring af drivshusgasudledningen for haveaffaldshåndtering

M3 - Ph.D. thesis

SN - 978-87-91855-69-6

BT - Environmental assessment of garden waste management

PB - Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark (DTU)

CY - Kgs. Lyngby, Denmark

ER -