End‐of‐Pipe rensning på dambrug

Research output: Book/ReportReport

25 Downloads (Pure)

Abstract

Det er i projektet undersøgt, i hvilket omfang det er muligt at øge fjernelsen af kvælstof på dambrug, der er udbygget med biofilter. Der er fokus på at undersøge effekten af træflisfiltre, og der er gennemført en mindre vurdering af muligheder for brug af denitrifikation. Brug af træflisfiltre er testet i storskala forsøg på tre udvalgte dambrug. Projektets resultater omfatter både tekniske, praktiske og økonomiske parametre. I projektet konkluderes det, at brug af træflisfiltre fremstår som en effektiv, driftssikker og lønsom metode til fjernelse af kvælstof på dambrug, der er udstyret med biofilter.
Original languageDanish
PublisherDansk Akvakultur
Number of pages26
ISBN (Electronic)978‐87‐93397‐09‐5 
Publication statusPublished - 2019
SeriesFaglig rapport fra Dansk Akvakultur
Number2019-3

Cite this

Pedersen, P. B., Dalsgaard, A. J. T., von Ahnen, M., Michelsen, K., & Thomsen, B. (2019). End‐of‐Pipe rensning på dambrug. Dansk Akvakultur. Faglig rapport fra Dansk Akvakultur, No. 2019-3
Pedersen, Per Bovbjerg ; Dalsgaard, Anne Johanne Tang ; von Ahnen, Mathis ; Michelsen, Kaare ; Thomsen, Brian. / End‐of‐Pipe rensning på dambrug. Dansk Akvakultur, 2019. 26 p. (Faglig rapport fra Dansk Akvakultur; No. 2019-3).
@book{b3e0e566a96a426ab13b3764c99b7f80,
title = "End‐of‐Pipe rensning p{\aa} dambrug",
abstract = "Det er i projektet unders{\o}gt, i hvilket omfang det er muligt at {\o}ge fjernelsen af kv{\ae}lstof p{\aa} dambrug, der er udbygget med biofilter. Der er fokus p{\aa} at unders{\o}ge effekten af tr{\ae}flisfiltre, og der er gennemf{\o}rt en mindre vurdering af muligheder for brug af denitrifikation. Brug af tr{\ae}flisfiltre er testet i storskala fors{\o}g p{\aa} tre udvalgte dambrug. Projektets resultater omfatter b{\aa}de tekniske, praktiske og {\o}konomiske parametre. I projektet konkluderes det, at brug af tr{\ae}flisfiltre fremst{\aa}r som en effektiv, driftssikker og l{\o}nsom metode til fjernelse af kv{\ae}lstof p{\aa} dambrug, der er udstyret med biofilter.",
keywords = "Akvakultur, Dambrug, Tr{\ae}flis, Denitrifikation, Kv{\ae}lstof, {\O}konomi",
author = "Pedersen, {Per Bovbjerg} and Dalsgaard, {Anne Johanne Tang} and {von Ahnen}, Mathis and Kaare Michelsen and Brian Thomsen",
year = "2019",
language = "Dansk",
publisher = "Dansk Akvakultur",

}

Pedersen, PB, Dalsgaard, AJT, von Ahnen, M, Michelsen, K & Thomsen, B 2019, End‐of‐Pipe rensning på dambrug. Faglig rapport fra Dansk Akvakultur, no. 2019-3, Dansk Akvakultur.

End‐of‐Pipe rensning på dambrug. / Pedersen, Per Bovbjerg; Dalsgaard, Anne Johanne Tang; von Ahnen, Mathis; Michelsen, Kaare; Thomsen, Brian.

Dansk Akvakultur, 2019. 26 p. (Faglig rapport fra Dansk Akvakultur; No. 2019-3).

Research output: Book/ReportReport

TY - RPRT

T1 - End‐of‐Pipe rensning på dambrug

AU - Pedersen, Per Bovbjerg

AU - Dalsgaard, Anne Johanne Tang

AU - von Ahnen, Mathis

AU - Michelsen, Kaare

AU - Thomsen, Brian

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Det er i projektet undersøgt, i hvilket omfang det er muligt at øge fjernelsen af kvælstof på dambrug, der er udbygget med biofilter. Der er fokus på at undersøge effekten af træflisfiltre, og der er gennemført en mindre vurdering af muligheder for brug af denitrifikation. Brug af træflisfiltre er testet i storskala forsøg på tre udvalgte dambrug. Projektets resultater omfatter både tekniske, praktiske og økonomiske parametre. I projektet konkluderes det, at brug af træflisfiltre fremstår som en effektiv, driftssikker og lønsom metode til fjernelse af kvælstof på dambrug, der er udstyret med biofilter.

AB - Det er i projektet undersøgt, i hvilket omfang det er muligt at øge fjernelsen af kvælstof på dambrug, der er udbygget med biofilter. Der er fokus på at undersøge effekten af træflisfiltre, og der er gennemført en mindre vurdering af muligheder for brug af denitrifikation. Brug af træflisfiltre er testet i storskala forsøg på tre udvalgte dambrug. Projektets resultater omfatter både tekniske, praktiske og økonomiske parametre. I projektet konkluderes det, at brug af træflisfiltre fremstår som en effektiv, driftssikker og lønsom metode til fjernelse af kvælstof på dambrug, der er udstyret med biofilter.

KW - Akvakultur

KW - Dambrug

KW - Træflis

KW - Denitrifikation

KW - Kvælstof

KW - Økonomi

M3 - Rapport

BT - End‐of‐Pipe rensning på dambrug

PB - Dansk Akvakultur

ER -

Pedersen PB, Dalsgaard AJT, von Ahnen M, Michelsen K, Thomsen B. End‐of‐Pipe rensning på dambrug. Dansk Akvakultur, 2019. 26 p. (Faglig rapport fra Dansk Akvakultur; No. 2019-3).