Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027

Max Nielsen, Jesper Levring Andersen, Peder Søren Andersen, Rasmus Nielsen, Jørgen Dalskov, Anna Rindorf, Jens Kjerulf Petersen, Per Bovbjerg Pedersen

Research output: Book/ReportReportResearch

5 Downloads (Pure)

Abstract

Nærværende udredning er rekvireret af Fiskeristyrelsen og udarbejdet under Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomis og DTU Aquas aftaler om myndighedsbetjening for 2018 med Miljø- og Fødevareministeriet/Udenrigsministeriet.
Formålet med notatet er at vurdere effekterne ved fremover at anvende midlerne fra hav- og fiskeriudviklingsprogrammet ud fra de samme principper som i dag. Årsagen til, at effekterne vurderes ud fra uændrede principper, er, at der endnu ikke er fastlagt kriterier for midlernes anvendelse i Danmark i den kommende programperiode. For andre emner henvises til IFRO Udredning 2013/21 Vurdering af Fiskeriudviklingsprogrammets effekter, som yderligere oplister en række områder, som kunne være relevante at videreføre.
I afsnit 1 gennemgås, med et økonomisk-teoretisk udgangspunkt og i hvilke situationer, det kan være hensigtsmæssigt at give støtte. I afsnit 2 præsenteres programmets målsætninger, i det der tages udgangspunkt i, at målsætningen fra programmet 2014-2020 opretholdes. Endelig vurderes i afsnit 3 effekter af mulige tiltag inden for programmets tre prioriteter om fiskeri, akvakultur og forarbejdning samt bæredygtig blå økonomi og velstående kystsamfund.
Original languageDanish
PublisherKøbenhavns Universitet
Number of pages13
Publication statusPublished - 2019
SeriesIFRO udredning
Number2019/23

Cite this

Nielsen, M., Andersen, J. L., Andersen, P. S., Nielsen, R., Dalskov, J., Rindorf, A., ... Pedersen, P. B. (2019). Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027. Københavns Universitet. IFRO udredning, No. 2019/23
Nielsen, Max ; Andersen, Jesper Levring ; Andersen, Peder Søren ; Nielsen, Rasmus ; Dalskov, Jørgen ; Rindorf, Anna ; Petersen, Jens Kjerulf ; Pedersen, Per Bovbjerg. / Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027. Københavns Universitet, 2019. 13 p. (IFRO udredning; No. 2019/23).
@book{46e92f8d58294ca69b2ffa6f308f718a,
title = "Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende udredning er rekvireret af Fiskeristyrelsen og udarbejdet under Institut for F{\o}devare- og Ressource{\o}konomis og DTU Aquas aftaler om myndighedsbetjening for 2018 med Milj{\o}- og F{\o}devareministeriet/Udenrigsministeriet. Form{\aa}let med notatet er at vurdere effekterne ved fremover at anvende midlerne fra hav- og fiskeriudviklingsprogrammet ud fra de samme principper som i dag. {\AA}rsagen til, at effekterne vurderes ud fra u{\ae}ndrede principper, er, at der endnu ikke er fastlagt kriterier for midlernes anvendelse i Danmark i den kommende programperiode. For andre emner henvises til IFRO Udredning 2013/21 Vurdering af Fiskeriudviklingsprogrammets effekter, som yderligere oplister en r{\ae}kke omr{\aa}der, som kunne v{\ae}re relevante at videref{\o}re. I afsnit 1 gennemg{\aa}s, med et {\o}konomisk-teoretisk udgangspunkt og i hvilke situationer, det kan v{\ae}re hensigtsm{\ae}ssigt at give st{\o}tte. I afsnit 2 pr{\ae}senteres programmets m{\aa}ls{\ae}tninger, i det der tages udgangspunkt i, at m{\aa}ls{\ae}tningen fra programmet 2014-2020 opretholdes. Endelig vurderes i afsnit 3 effekter af mulige tiltag inden for programmets tre prioriteter om fiskeri, akvakultur og forarbejdning samt b{\ae}redygtig bl{\aa} {\o}konomi og velst{\aa}ende kystsamfund.",
author = "Max Nielsen and Andersen, {Jesper Levring} and Andersen, {Peder S{\o}ren} and Rasmus Nielsen and J{\o}rgen Dalskov and Anna Rindorf and Petersen, {Jens Kjerulf} and Pedersen, {Per Bovbjerg}",
year = "2019",
language = "Dansk",
series = "IFRO udredning",
publisher = "K{\o}benhavns Universitet",
number = "2019/23",

}

Nielsen, M, Andersen, JL, Andersen, PS, Nielsen, R, Dalskov, J, Rindorf, A, Petersen, JK & Pedersen, PB 2019, Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027. IFRO udredning, no. 2019/23, Københavns Universitet.

Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027. / Nielsen, Max; Andersen, Jesper Levring; Andersen, Peder Søren; Nielsen, Rasmus; Dalskov, Jørgen; Rindorf, Anna; Petersen, Jens Kjerulf; Pedersen, Per Bovbjerg.

Københavns Universitet, 2019. 13 p. (IFRO udredning; No. 2019/23).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027

AU - Nielsen, Max

AU - Andersen, Jesper Levring

AU - Andersen, Peder Søren

AU - Nielsen, Rasmus

AU - Dalskov, Jørgen

AU - Rindorf, Anna

AU - Petersen, Jens Kjerulf

AU - Pedersen, Per Bovbjerg

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Nærværende udredning er rekvireret af Fiskeristyrelsen og udarbejdet under Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomis og DTU Aquas aftaler om myndighedsbetjening for 2018 med Miljø- og Fødevareministeriet/Udenrigsministeriet. Formålet med notatet er at vurdere effekterne ved fremover at anvende midlerne fra hav- og fiskeriudviklingsprogrammet ud fra de samme principper som i dag. Årsagen til, at effekterne vurderes ud fra uændrede principper, er, at der endnu ikke er fastlagt kriterier for midlernes anvendelse i Danmark i den kommende programperiode. For andre emner henvises til IFRO Udredning 2013/21 Vurdering af Fiskeriudviklingsprogrammets effekter, som yderligere oplister en række områder, som kunne være relevante at videreføre. I afsnit 1 gennemgås, med et økonomisk-teoretisk udgangspunkt og i hvilke situationer, det kan være hensigtsmæssigt at give støtte. I afsnit 2 præsenteres programmets målsætninger, i det der tages udgangspunkt i, at målsætningen fra programmet 2014-2020 opretholdes. Endelig vurderes i afsnit 3 effekter af mulige tiltag inden for programmets tre prioriteter om fiskeri, akvakultur og forarbejdning samt bæredygtig blå økonomi og velstående kystsamfund.

AB - Nærværende udredning er rekvireret af Fiskeristyrelsen og udarbejdet under Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomis og DTU Aquas aftaler om myndighedsbetjening for 2018 med Miljø- og Fødevareministeriet/Udenrigsministeriet. Formålet med notatet er at vurdere effekterne ved fremover at anvende midlerne fra hav- og fiskeriudviklingsprogrammet ud fra de samme principper som i dag. Årsagen til, at effekterne vurderes ud fra uændrede principper, er, at der endnu ikke er fastlagt kriterier for midlernes anvendelse i Danmark i den kommende programperiode. For andre emner henvises til IFRO Udredning 2013/21 Vurdering af Fiskeriudviklingsprogrammets effekter, som yderligere oplister en række områder, som kunne være relevante at videreføre. I afsnit 1 gennemgås, med et økonomisk-teoretisk udgangspunkt og i hvilke situationer, det kan være hensigtsmæssigt at give støtte. I afsnit 2 præsenteres programmets målsætninger, i det der tages udgangspunkt i, at målsætningen fra programmet 2014-2020 opretholdes. Endelig vurderes i afsnit 3 effekter af mulige tiltag inden for programmets tre prioriteter om fiskeri, akvakultur og forarbejdning samt bæredygtig blå økonomi og velstående kystsamfund.

M3 - Rapport

T3 - IFRO udredning

BT - Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027

PB - Københavns Universitet

ER -

Nielsen M, Andersen JL, Andersen PS, Nielsen R, Dalskov J, Rindorf A et al. Effektvurdering af hav- og fiskeriudviklingsprogrammet 2021-2027. Københavns Universitet, 2019. 13 p. (IFRO udredning; No. 2019/23).