Effekten af udvidet periodisk syn på person- og varebiler

Inger Marie Bernhoft, Ninette Pilegaard

  Research output: Book/ReportReportResearch

  293 Downloads (Pure)

  Abstract

  Dette notat har til formål at gennemføre en beregning af costs og benefits af udvidet periodisk syn af person- og varebiler i Danmark, under forudsætning af der gennemføres ét syn af per-son- og varebiler efter fire år, derefter ét syn efter to år og derefter én gang årligt (4,2,1,1…), som beskrevet i Europa-kommissionens forslag ’Køretøjspakke vedrørende øget periodisk syn, Forslag til forordning nr. 380’.
  Desuden foretages et fagligt review af de i ’Autofore-rapporten’ for Kommissionen tidligere fore-tagne beregninger af basis-scenariet af et lidt ældre forslag, hvor de periodiske syn skulle være efter fire år, derefter efter to år, derefter efter to år igen og derefter årligt (4,2,2,1,1…). Dvs. at der i vores basisscenarie vil være ét ekstra syn (ved 7. år) i forhold til ’Autofore-rapportens’ ba-sis-scenarie. Dog udføres i ’Autofore-rapporten’ også følsomhedsberegninger for alternative startår for de årlige periodiske syn, heriblandt for vores basis-scenarie.
  Reviewet forholder sig til de forudsætninger i ’Autofore-rapporten’, som Kommissionen henviser til, og vurderer rigtigheden af de danske forudsætninger.
  Original languageDanish
  PublisherDTU Transport
  Number of pages27
  ISBN (Electronic)978-87-7327-233-6
  Publication statusPublished - 2012
  SeriesDTU Transport. Notat
  Number8, 2012
  ISSN1601-9466

  Bibliographical note

  http://www.transport.dtu.dk/upload/institutter/dtu%20transport/notater/notat-8-2012_periodisk-syn_np.pdf

  Cite this