Designprocesser og arbejdsmiljø: Udvikling af ny teknologi til fødevareindustrien

    Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearchpeer-review

    Abstract

    Dette papir handler om muligheder og betingelser for at inddrage arbejdsmiljøhensyn i designprocesser. Baggrunden for det er, at jeg har haft mulighed for at følge udviklingen af en ny maskine til fødevareindustrien næsten lige fra de grundlæggende idéer blev udviklet og foreløbig frem til i dag, hvor en prototype er under afprøvning. Udviklingsprojektet er således ikke færdigt endnu men det er muligt allerede nu at reflektere over muligheder og betingelser for at inddrage arbejdsmiljøaspekter i designprocessen. Problemstillingen er: Hvordan kan der i designprocessen inddrages hensyn til de kommende operatørers arbejdsmiljø? Kan der udvikles hjælpemidler eller metodikker der understøtter en proces båret af designerne selv?
    Original languageDanish
    Title of host publicationLæring og forandring - vejen til et bedre arbejdsmiljø
    EditorsDalsgaard C et al.
    Place of PublicationKøbenhavn
    PublisherNordisk Ergonomi Selskab og SAM
    Publication date1999
    Pages176-184
    Publication statusPublished - 1999
    EventNordisk Ergonomiselskabs årskonference - Nyborg
    Duration: 1 Jan 1999 → …

    Conference

    ConferenceNordisk Ergonomiselskabs årskonference
    CityNyborg
    Period01/01/1999 → …

    Cite this