Den strategiske FM funktion i boligselskaber

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearch

  69 Downloads (Pure)

  Abstract

  FM på boligområdet er forskellig fra f.eks. kontorer, produktionsvirksomheder og offentlige institutioner. For boligselskaber er kernevirksomheden at sørge for boliger til lejerne og det kan omfatte alle slags boliger fra de billigste til de meget dyre af forskellig størrelse, beliggenhed og med adgang til varierende faciliteter. I et forskningsprojekt har vi undersøgt etageboliger generelt med fokus på betydningen af forskellige ejerformer for miljøstyret bygningsdrift. Fra en miljømæssig synsvinkel er etageboliger interessante, fordi de omfatter et meget stort antal m2, og fordi de enkelte bebyggelser har en størrelse, så der er grundlag for en professionel administration og bygningsdrift.

  De forskellige former for ejerskab giver beboere forskellige grader af indflydelse for beboerne og forskellige beslutningsprocesser. Inden for privat udlejningsbyggeri, andelsboligselskaber og ejerboligforeninger er der mange små ejendomme, hvilket indebærer, at der samtidig er mange små ejere og administratorer i disse sektorer. Omvendt er der inden for den almennyttige sektor mange relativt store boligselskaber, der tager sig af administration og bygningsdrift
  for de lokale boligafdelinger. I dette kapitel præsenteres en analyse af organisationen set ud fra en FM synsvinkel ved de forskellige ejerformer ved etageboliger.
  Original languageEnglish
  Title of host publicationCFM forskning igennem 10 år: De vigtigste modeller, metoder og værktøjer.
  Publication date2018
  Pages224-231
  Chapter34
  Publication statusPublished - 2018

  Cite this