De videnskabelige grunde til at anbefale børn at indtage færre søde sager og søde drikke

Sidse Marie Sidenius Bestle, Ellen Trolle, Anne Dahl Lassen, Bodil Just Christensen, Sarah Jegsmark Gibbons, Jeppe Matthiessen, Anja Pia Biltoft-Jensen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

279 Downloads (Pure)

Abstract

Et højt indtag af søde sager og søde drikke hos børn kan lede til både overvægt, dårlig tandsundhed og til, at vigtige vitaminer og mineraler bliver skubbet ud af kosten. På den baggrund er forskningsprojektet Er du for sød? blevet til med en ambition om at formulere konkrete anbefalinger og tiltag og derved bane vejen for et lavere indtag af søde sager og søde drikke blandt børn. Denne e-artikel gennemgår de videnskabelige grunde til at arbejde hen imod, at børn mindsker deres indtag af søde sager og søde drikke.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2020
Issue number3
Pages (from-to)1-9
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2020

Cite this