Data Science Training for Librarians

Jeannette Ekstrøm, Mikael Karstensen Elbæk

Research output: Contribution to conferencePosterCommunication

98 Downloads (Pure)

Abstract

Data Science Training for Librarians (#DST4L) 40 bibliotekarer og informationsspecialister fra ind- og udland deltog med stort engagement og entusiasme i 3 dages DST4L workshop i september 2015. DTU Bibliotek var vært og medarrangør, sammen med bl.a. Chris Erdmann, Bibliotekschef for Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. DST4L har tidligere været afholdt i USA, men aldrig før i Europa. Dette nyskabende kurset bød bl.a. på Hands-on træning leveret af internationale eksperter og kursusdeltagerne var igennem oplæg om den nyeste viden om databehandling, samt praktiske sessions, hvori data blev bearbejdet, analyseret og forsøgt visualiseret ved hjælp af specielle programmer og software. Forløbet var specielt målrettet informationsspecialister og bibliotekarer. DEFF var medsponsor af DST4L (Data Scientist Training for Librarians)
Original languageEnglish
Publication date3 Nov 2015
Number of pages1
Publication statusPublished - 3 Nov 2015
EventNye forskere og Ph.D-Studerende - Hotel Nyborg Strand, Nyborg, Denmark
Duration: 3 Nov 20154 Nov 2015

Conference

ConferenceNye forskere og Ph.D-Studerende
LocationHotel Nyborg Strand
CountryDenmark
CityNyborg
Period03/11/201504/11/2015

Keywords

  • DST4L
  • Data Science Training
  • Librarians

Cite this

Ekstrøm, J., & Elbæk, M. K. (2015). Data Science Training for Librarians. Poster session presented at Nye forskere og Ph.D-Studerende, Nyborg, Denmark.
Ekstrøm, Jeannette ; Elbæk, Mikael Karstensen. / Data Science Training for Librarians. Poster session presented at Nye forskere og Ph.D-Studerende, Nyborg, Denmark.1 p.
@conference{a700372f1fb744d7aa6cc298575b3aae,
title = "Data Science Training for Librarians",
abstract = "Data Science Training for Librarians (#DST4L) 40 bibliotekarer og informationsspecialister fra ind- og udland deltog med stort engagement og entusiasme i 3 dages DST4L workshop i september 2015. DTU Bibliotek var v{\ae}rt og medarrang{\o}r, sammen med bl.a. Chris Erdmann, Bibliotekschef for Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. DST4L har tidligere v{\ae}ret afholdt i USA, men aldrig f{\o}r i Europa. Dette nyskabende kurset b{\o}d bl.a. p{\aa} Hands-on tr{\ae}ning leveret af internationale eksperter og kursusdeltagerne var igennem opl{\ae}g om den nyeste viden om databehandling, samt praktiske sessions, hvori data blev bearbejdet, analyseret og fors{\o}gt visualiseret ved hj{\ae}lp af specielle programmer og software. Forl{\o}bet var specielt m{\aa}lrettet informationsspecialister og bibliotekarer. DEFF var medsponsor af DST4L (Data Scientist Training for Librarians)",
keywords = "DST4L, Data Science Training , Librarians",
author = "Jeannette Ekstr{\o}m and Elb{\ae}k, {Mikael Karstensen}",
year = "2015",
month = "11",
day = "3",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 03-11-2015 Through 04-11-2015",

}

Ekstrøm, J & Elbæk, MK 2015, 'Data Science Training for Librarians', Nyborg, Denmark, 03/11/2015 - 04/11/2015, .

Data Science Training for Librarians. / Ekstrøm, Jeannette; Elbæk, Mikael Karstensen.

2015. Poster session presented at Nye forskere og Ph.D-Studerende, Nyborg, Denmark.

Research output: Contribution to conferencePosterCommunication

TY - CONF

T1 - Data Science Training for Librarians

AU - Ekstrøm, Jeannette

AU - Elbæk, Mikael Karstensen

PY - 2015/11/3

Y1 - 2015/11/3

N2 - Data Science Training for Librarians (#DST4L) 40 bibliotekarer og informationsspecialister fra ind- og udland deltog med stort engagement og entusiasme i 3 dages DST4L workshop i september 2015. DTU Bibliotek var vært og medarrangør, sammen med bl.a. Chris Erdmann, Bibliotekschef for Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. DST4L har tidligere været afholdt i USA, men aldrig før i Europa. Dette nyskabende kurset bød bl.a. på Hands-on træning leveret af internationale eksperter og kursusdeltagerne var igennem oplæg om den nyeste viden om databehandling, samt praktiske sessions, hvori data blev bearbejdet, analyseret og forsøgt visualiseret ved hjælp af specielle programmer og software. Forløbet var specielt målrettet informationsspecialister og bibliotekarer. DEFF var medsponsor af DST4L (Data Scientist Training for Librarians)

AB - Data Science Training for Librarians (#DST4L) 40 bibliotekarer og informationsspecialister fra ind- og udland deltog med stort engagement og entusiasme i 3 dages DST4L workshop i september 2015. DTU Bibliotek var vært og medarrangør, sammen med bl.a. Chris Erdmann, Bibliotekschef for Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics. DST4L har tidligere været afholdt i USA, men aldrig før i Europa. Dette nyskabende kurset bød bl.a. på Hands-on træning leveret af internationale eksperter og kursusdeltagerne var igennem oplæg om den nyeste viden om databehandling, samt praktiske sessions, hvori data blev bearbejdet, analyseret og forsøgt visualiseret ved hjælp af specielle programmer og software. Forløbet var specielt målrettet informationsspecialister og bibliotekarer. DEFF var medsponsor af DST4L (Data Scientist Training for Librarians)

KW - DST4L

KW - Data Science Training

KW - Librarians

M3 - Poster

ER -

Ekstrøm J, Elbæk MK. Data Science Training for Librarians. 2015. Poster session presented at Nye forskere og Ph.D-Studerende, Nyborg, Denmark.