Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV)

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Fiskebestanden i vandløb er et af de kvalitetselementer, der indgår i
Vandrammedirektivet og dermed i de danske vandplaner. Rapporten indeholder en
afprøvning af et Litauisk indeks (DFFVa), som kan anvendes primært i de større
danske vandløb. En forudsætning for anvendelse af dette indeks er, at der er mindst
3 fiskearter tilstede i vandløbet. Til brug for vandløb (primært små vandløb), hvor der forekommer mindre end 3 arter, er der udviklet et særligt indeks baseret på
bestanden af ørreder (DVVFø)
Original languageDanish
Place of PublicationAarhus
PublisherAarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©
Number of pages58
ISBN (Print)978-87-7156-064-0
Publication statusPublished - 2014
SeriesVidenskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi
Number95

Cite this

Kristensen, E. A., Jepsen, N., Nielsen, J., Pedersen, S., & Koed, A. (2014). Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV). Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, No. 95
Kristensen, Esben Astrup ; Jepsen, Niels ; Nielsen, Jan ; Pedersen, Stig ; Koed, Anders. / Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV). Aarhus : Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, 2014. 58 p. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; No. 95).
@book{974c11712aa54bad9e590839e12d4caa,
title = "Dansk fiskeindeks for vandl{\o}b (DFFV)",
abstract = "Fiskebestanden i vandl{\o}b er et af de kvalitetselementer, der indg{\aa}r iVandrammedirektivet og dermed i de danske vandplaner. Rapporten indeholder enafpr{\o}vning af et Litauisk indeks (DFFVa), som kan anvendes prim{\ae}rt i de st{\o}rredanske vandl{\o}b. En foruds{\ae}tning for anvendelse af dette indeks er, at der er mindst3 fiskearter tilstede i vandl{\o}bet. Til brug for vandl{\o}b (prim{\ae}rt sm{\aa} vandl{\o}b), hvor der forekommer mindre end 3 arter, er der udviklet et s{\ae}rligt indeks baseret p{\aa}bestanden af {\o}rreder (DVVF{\o})",
author = "Kristensen, {Esben Astrup} and Niels Jepsen and Jan Nielsen and Stig Pedersen and Anders Koed",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7156-064-0",
series = "Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",
publisher = "Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Milj{\o} og Energi {\circledC}",
number = "95",

}

Kristensen, EA, Jepsen, N, Nielsen, J, Pedersen, S & Koed, A 2014, Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV). Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, no. 95, Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, Aarhus.

Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV). / Kristensen, Esben Astrup; Jepsen, Niels; Nielsen, Jan; Pedersen, Stig; Koed, Anders.

Aarhus : Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, 2014. 58 p. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; No. 95).

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV)

AU - Kristensen, Esben Astrup

AU - Jepsen, Niels

AU - Nielsen, Jan

AU - Pedersen, Stig

AU - Koed, Anders

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Fiskebestanden i vandløb er et af de kvalitetselementer, der indgår iVandrammedirektivet og dermed i de danske vandplaner. Rapporten indeholder enafprøvning af et Litauisk indeks (DFFVa), som kan anvendes primært i de størredanske vandløb. En forudsætning for anvendelse af dette indeks er, at der er mindst3 fiskearter tilstede i vandløbet. Til brug for vandløb (primært små vandløb), hvor der forekommer mindre end 3 arter, er der udviklet et særligt indeks baseret påbestanden af ørreder (DVVFø)

AB - Fiskebestanden i vandløb er et af de kvalitetselementer, der indgår iVandrammedirektivet og dermed i de danske vandplaner. Rapporten indeholder enafprøvning af et Litauisk indeks (DFFVa), som kan anvendes primært i de størredanske vandløb. En forudsætning for anvendelse af dette indeks er, at der er mindst3 fiskearter tilstede i vandløbet. Til brug for vandløb (primært små vandløb), hvor der forekommer mindre end 3 arter, er der udviklet et særligt indeks baseret påbestanden af ørreder (DVVFø)

M3 - Rapport

SN - 978-87-7156-064-0

T3 - Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

BT - Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV)

PB - Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©

CY - Aarhus

ER -

Kristensen EA, Jepsen N, Nielsen J, Pedersen S, Koed A. Dansk fiskeindeks for vandløb (DFFV). Aarhus: Aarhus Universitet, DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ©, 2014. 58 p. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; No. 95).