Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskræft: Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt

Beth Bjerregaard, Bette Anthonisen, Jan Jantzen, Pia H. Kopke, Peter Jørgensen, Bjørn Rasmussen, Hans Svanholm

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  Abstract

  Næsten alle kvinder i Danmark deltager i vaginalcytologiske screeningsprogrammer dvs. regelmæssige undersøgelser af celler (smear) fra livmoderhalsen. Smearscreening er i dag hovedsagelig en manuel procedure. Formålet med vores projekt er at udvikle et computerstyret system til automatisk screening for livmoderhalskræft med samme eller bedre diagnostiske kvalitet and den nuværende manuelle screening og til en salgspris, så der spares ressourcer. Projektet er et offentligt/privat udviklingsprojekt støttet af Erhvervsfremme Styrelsen. Projektet er et lærestykke i samarbejde mellem forskellige instanser ved opstart af et større projekt i sygehusregi inddragende Patologisk-anatomisk Institut, Amtsssygehuset i Herlev, Sygehusdirektoratet og Centralindkøb, Københavns Amt, Patologisk Institut, Randers Centralsygehus og Danmarks Tekniske Universitet. Projektet startede 1. juli 1998 og resultatet af en pilotundersøgelse viser, at de allerede tilgængelige teknikker og viden hos både den offentlige og den private part er velegnede til at løse opgaven.
  Original languageDanish
  Title of host publicationTidsskrift for dansk sundhedsvæsen
  Publication date1999
  Pages66-71
  Publication statusPublished - 1999

  Cite this

  Bjerregaard, B., Anthonisen, B., Jantzen, J., Kopke, P. H., Jørgensen, P., Rasmussen, B., & Svanholm, H. (1999). Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskræft: Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt. In Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen (pp. 66-71)
  Bjerregaard, Beth ; Anthonisen, Bette ; Jantzen, Jan ; Kopke, Pia H. ; Jørgensen, Peter ; Rasmussen, Bjørn ; Svanholm, Hans. / Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskræft : Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt. Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen. 1999. pp. 66-71
  @inbook{4308ba4be42e4b109b430b8b978955a7,
  title = "Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskr{\ae}ft: Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt",
  abstract = "N{\ae}sten alle kvinder i Danmark deltager i vaginalcytologiske screeningsprogrammer dvs. regelm{\ae}ssige unders{\o}gelser af celler (smear) fra livmoderhalsen. Smearscreening er i dag hovedsagelig en manuel procedure. Form{\aa}let med vores projekt er at udvikle et computerstyret system til automatisk screening for livmoderhalskr{\ae}ft med samme eller bedre diagnostiske kvalitet and den nuv{\ae}rende manuelle screening og til en salgspris, s{\aa} der spares ressourcer. Projektet er et offentligt/privat udviklingsprojekt st{\o}ttet af Erhvervsfremme Styrelsen. Projektet er et l{\ae}restykke i samarbejde mellem forskellige instanser ved opstart af et st{\o}rre projekt i sygehusregi inddragende Patologisk-anatomisk Institut, Amtsssygehuset i Herlev, Sygehusdirektoratet og Centralindk{\o}b, K{\o}benhavns Amt, Patologisk Institut, Randers Centralsygehus og Danmarks Tekniske Universitet. Projektet startede 1. juli 1998 og resultatet af en pilotunders{\o}gelse viser, at de allerede tilg{\ae}ngelige teknikker og viden hos b{\aa}de den offentlige og den private part er velegnede til at l{\o}se opgaven.",
  author = "Beth Bjerregaard and Bette Anthonisen and Jan Jantzen and Kopke, {Pia H.} and Peter J{\o}rgensen and Bj{\o}rn Rasmussen and Hans Svanholm",
  year = "1999",
  language = "Dansk",
  pages = "66--71",
  booktitle = "Tidsskrift for dansk sundhedsv{\ae}sen",

  }

  Bjerregaard, B, Anthonisen, B, Jantzen, J, Kopke, PH, Jørgensen, P, Rasmussen, B & Svanholm, H 1999, Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskræft: Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt. in Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen. pp. 66-71.

  Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskræft : Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt. / Bjerregaard, Beth; Anthonisen, Bette; Jantzen, Jan; Kopke, Pia H.; Jørgensen, Peter; Rasmussen, Bjørn; Svanholm, Hans.

  Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen. 1999. p. 66-71.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

  TY - CHAP

  T1 - Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskræft

  T2 - Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt

  AU - Bjerregaard, Beth

  AU - Anthonisen, Bette

  AU - Jantzen, Jan

  AU - Kopke, Pia H.

  AU - Jørgensen, Peter

  AU - Rasmussen, Bjørn

  AU - Svanholm, Hans

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Næsten alle kvinder i Danmark deltager i vaginalcytologiske screeningsprogrammer dvs. regelmæssige undersøgelser af celler (smear) fra livmoderhalsen. Smearscreening er i dag hovedsagelig en manuel procedure. Formålet med vores projekt er at udvikle et computerstyret system til automatisk screening for livmoderhalskræft med samme eller bedre diagnostiske kvalitet and den nuværende manuelle screening og til en salgspris, så der spares ressourcer. Projektet er et offentligt/privat udviklingsprojekt støttet af Erhvervsfremme Styrelsen. Projektet er et lærestykke i samarbejde mellem forskellige instanser ved opstart af et større projekt i sygehusregi inddragende Patologisk-anatomisk Institut, Amtsssygehuset i Herlev, Sygehusdirektoratet og Centralindkøb, Københavns Amt, Patologisk Institut, Randers Centralsygehus og Danmarks Tekniske Universitet. Projektet startede 1. juli 1998 og resultatet af en pilotundersøgelse viser, at de allerede tilgængelige teknikker og viden hos både den offentlige og den private part er velegnede til at løse opgaven.

  AB - Næsten alle kvinder i Danmark deltager i vaginalcytologiske screeningsprogrammer dvs. regelmæssige undersøgelser af celler (smear) fra livmoderhalsen. Smearscreening er i dag hovedsagelig en manuel procedure. Formålet med vores projekt er at udvikle et computerstyret system til automatisk screening for livmoderhalskræft med samme eller bedre diagnostiske kvalitet and den nuværende manuelle screening og til en salgspris, så der spares ressourcer. Projektet er et offentligt/privat udviklingsprojekt støttet af Erhvervsfremme Styrelsen. Projektet er et lærestykke i samarbejde mellem forskellige instanser ved opstart af et større projekt i sygehusregi inddragende Patologisk-anatomisk Institut, Amtsssygehuset i Herlev, Sygehusdirektoratet og Centralindkøb, Københavns Amt, Patologisk Institut, Randers Centralsygehus og Danmarks Tekniske Universitet. Projektet startede 1. juli 1998 og resultatet af en pilotundersøgelse viser, at de allerede tilgængelige teknikker og viden hos både den offentlige og den private part er velegnede til at løse opgaven.

  M3 - Bidrag til bog/antologi

  SP - 66

  EP - 71

  BT - Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen

  ER -

  Bjerregaard B, Anthonisen B, Jantzen J, Kopke PH, Jørgensen P, Rasmussen B et al. Computerstyret Automatisk Screening for Livmoderhalskræft: Et Offentligt-Privat Udviklingsprojekt. In Tidsskrift for dansk sundhedsvæsen. 1999. p. 66-71