Cocktail: Danmarks største forskningsprojekt om cocktaileffekter i fødevarer

Anne Marie Vinggaard, Camilla Taxvig, Ulla Hass, Annette Petersen, Peter Have Rasmussen, Henrik Lauritz Frandsen, Marianne Dybdahl, Jens Højslev Petersen, Xenia Trier

Research output: Book/ReportBookCommunication

464 Downloads (Pure)

Abstract

Danmarks hidtil største forskningsprojekt om kemikaliers cocktaileffekter, Cocktail, har tilvejebragt nødvendig viden om cocktaileffekter af kemiske stoffer i fødevarer. I projektet er en pålidelig metode eksempelvis skabt til at beregne cocktaileffekter af kemikalier i fødevarer, ligesom en ny strategi til gruppering af kemikalier og vurdering af fødevareemballage og forureninger i fødevarer er udviklet. Den nye viden er afgørende i en national kontekst, men spiller også en vigtig rolle i videreudviklingen af EU’s kemikaliestrategi.
Original languageDanish
Place of PublicationSøborg
PublisherDTU Fødevareinstituttet
Number of pages11
ISBN (Electronic)9788793109476
Publication statusPublished - 2015

Cite this