Case02: BIM hos større ingeniørrådgiver

Flemming Vestergaard, Jan Karlshøj, Peter Hauch, Jan Lambrecht, Jan Mouritsen

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

356 Downloads (Pure)

Abstract

IKT-konceptet Casen repræsenterer et fuldt faseforløb for et byggeprojekt fra programmeringsfasen over projektering og udførelse til start af driften. Der er eksempler på anvendelse af modelbaserede metoder og værktø-jer fra projekteringsfasens start til drift og ombygning. IKT-konceptet repræsenterer et integreret pro-jektsamarbejde mellem byggeriets parter, efter retningslinjer beskrevet i Det Digitale Byggeris ’3D ar-bejdsmetode’. Rådgivergruppen har været de styrende i det modelbaserede samarbejde, men der er også eksempler på fagentreprenører, der har arbejdet modelbaseret. Ingeniørrådgiveren Rambøll er udpeget som hovedaktør i denne casebeskrivelse. Der er gennem et casestudie identificeret nogle aktiviteter i processerne, hvor rationaliseringsgevinster og kvalitative gevinster er målt finansielt og/eller ved en skaleret værdisætning. Tilsvarende er de om-kostninger, som er forudsætninger for IKT-konceptet, opgjort finansielt. Det gælder både de initiale engangsinvesteringer og de omkostninger, der er forbundet med driften af IKT-konceptet, licenser, op-graderinger, kompetenceløft m.m.
Original languageDanish
PublisherTechnical University of Denmark, Department of Civil Engineering
Number of pages46
Commissioning bodyDanish Business Authority
Publication statusPublished - 2012
SeriesDTU Byg-Rapport
NumberSR 12-03

Cite this

Vestergaard, F., Karlshøj, J., Hauch, P., Lambrecht, J., & Mouritsen, J. (2012). Case02: BIM hos større ingeniørrådgiver. Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering. DTU Byg-Rapport, No. SR 12-03
Vestergaard, Flemming ; Karlshøj, Jan ; Hauch, Peter ; Lambrecht, Jan ; Mouritsen, Jan . / Case02 : BIM hos større ingeniørrådgiver. Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering, 2012. 46 p. (DTU Byg-Rapport; No. SR 12-03).
@book{bd330d9ed65c4393a085b6a32d776d1a,
title = "Case02: BIM hos st{\o}rre ingeni{\o}rr{\aa}dgiver",
abstract = "IKT-konceptet Casen repr{\ae}senterer et fuldt faseforl{\o}b for et byggeprojekt fra programmeringsfasen over projektering og udf{\o}relse til start af driften. Der er eksempler p{\aa} anvendelse af modelbaserede metoder og v{\ae}rkt{\o}-jer fra projekteringsfasens start til drift og ombygning. IKT-konceptet repr{\ae}senterer et integreret pro-jektsamarbejde mellem byggeriets parter, efter retningslinjer beskrevet i Det Digitale Byggeris ’3D ar-bejdsmetode’. R{\aa}dgivergruppen har v{\ae}ret de styrende i det modelbaserede samarbejde, men der er ogs{\aa} eksempler p{\aa} fagentrepren{\o}rer, der har arbejdet modelbaseret. Ingeni{\o}rr{\aa}dgiveren Ramb{\o}ll er udpeget som hovedakt{\o}r i denne casebeskrivelse. Der er gennem et casestudie identificeret nogle aktiviteter i processerne, hvor rationaliseringsgevinster og kvalitative gevinster er m{\aa}lt finansielt og/eller ved en skaleret v{\ae}rdis{\ae}tning. Tilsvarende er de om-kostninger, som er foruds{\ae}tninger for IKT-konceptet, opgjort finansielt. Det g{\ae}lder b{\aa}de de initiale engangsinvesteringer og de omkostninger, der er forbundet med driften af IKT-konceptet, licenser, op-graderinger, kompetencel{\o}ft m.m.",
author = "Flemming Vestergaard and Jan Karlsh{\o}j and Peter Hauch and Jan Lambrecht and Jan Mouritsen",
year = "2012",
language = "Dansk",
series = "DTU Byg-Rapport",
number = "SR 12-03",
publisher = "Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering",

}

Vestergaard, F, Karlshøj, J, Hauch, P, Lambrecht, J & Mouritsen, J 2012, Case02: BIM hos større ingeniørrådgiver. DTU Byg-Rapport, no. SR 12-03, Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering.

Case02 : BIM hos større ingeniørrådgiver. / Vestergaard, Flemming; Karlshøj, Jan; Hauch, Peter ; Lambrecht, Jan ; Mouritsen, Jan .

Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering, 2012. 46 p. (DTU Byg-Rapport; No. SR 12-03).

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

TY - RPRT

T1 - Case02

T2 - BIM hos større ingeniørrådgiver

AU - Vestergaard, Flemming

AU - Karlshøj, Jan

AU - Hauch, Peter

AU - Lambrecht, Jan

AU - Mouritsen, Jan

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - IKT-konceptet Casen repræsenterer et fuldt faseforløb for et byggeprojekt fra programmeringsfasen over projektering og udførelse til start af driften. Der er eksempler på anvendelse af modelbaserede metoder og værktø-jer fra projekteringsfasens start til drift og ombygning. IKT-konceptet repræsenterer et integreret pro-jektsamarbejde mellem byggeriets parter, efter retningslinjer beskrevet i Det Digitale Byggeris ’3D ar-bejdsmetode’. Rådgivergruppen har været de styrende i det modelbaserede samarbejde, men der er også eksempler på fagentreprenører, der har arbejdet modelbaseret. Ingeniørrådgiveren Rambøll er udpeget som hovedaktør i denne casebeskrivelse. Der er gennem et casestudie identificeret nogle aktiviteter i processerne, hvor rationaliseringsgevinster og kvalitative gevinster er målt finansielt og/eller ved en skaleret værdisætning. Tilsvarende er de om-kostninger, som er forudsætninger for IKT-konceptet, opgjort finansielt. Det gælder både de initiale engangsinvesteringer og de omkostninger, der er forbundet med driften af IKT-konceptet, licenser, op-graderinger, kompetenceløft m.m.

AB - IKT-konceptet Casen repræsenterer et fuldt faseforløb for et byggeprojekt fra programmeringsfasen over projektering og udførelse til start af driften. Der er eksempler på anvendelse af modelbaserede metoder og værktø-jer fra projekteringsfasens start til drift og ombygning. IKT-konceptet repræsenterer et integreret pro-jektsamarbejde mellem byggeriets parter, efter retningslinjer beskrevet i Det Digitale Byggeris ’3D ar-bejdsmetode’. Rådgivergruppen har været de styrende i det modelbaserede samarbejde, men der er også eksempler på fagentreprenører, der har arbejdet modelbaseret. Ingeniørrådgiveren Rambøll er udpeget som hovedaktør i denne casebeskrivelse. Der er gennem et casestudie identificeret nogle aktiviteter i processerne, hvor rationaliseringsgevinster og kvalitative gevinster er målt finansielt og/eller ved en skaleret værdisætning. Tilsvarende er de om-kostninger, som er forudsætninger for IKT-konceptet, opgjort finansielt. Det gælder både de initiale engangsinvesteringer og de omkostninger, der er forbundet med driften af IKT-konceptet, licenser, op-graderinger, kompetenceløft m.m.

M3 - Rapport

T3 - DTU Byg-Rapport

BT - Case02

PB - Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering

ER -

Vestergaard F, Karlshøj J, Hauch P, Lambrecht J, Mouritsen J. Case02: BIM hos større ingeniørrådgiver. Technical University of Denmark, Department of Civil Engineering, 2012. 46 p. (DTU Byg-Rapport; No. SR 12-03).