Brakvandsaborrer er tilpasset livet i brakvand

Emil Aputsiaq Flindt Christensen, Søren Berg

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

45 Downloads (Pure)

Abstract

Ny forskning viser, at aborren ikke kun skal betragtes som en ferskvandsfisk. De aborrer, der lever i brakvand, har nemlig en særlig fysiologisk evne, der gør dem i stand til at klare høje saltkoncentrationer.
Et nyt videnskabeligt studie udført af Københavns Universitet viser, at brakvandsaborrerne fra Køge Bugt har en særlig evne til at leve ved saltholdigheder helt op til 17,5 promille. Det er væsentligt mere end deres artsfæller i ferskvand, som kun kan tåle omkring 10 promille.
Original languageDanish
Publication date2019
Number of pages3
Publication statusPublished - 2019
SeriesFiskepleje.dk

Cite this

Christensen, E. A. F., & Berg, S. (2019). Brakvandsaborrer er tilpasset livet i brakvand. Fiskepleje.dk
Christensen, Emil Aputsiaq Flindt ; Berg, Søren. / Brakvandsaborrer er tilpasset livet i brakvand. 2019. 3 p. (Fiskepleje.dk).
@misc{af3100930caf41e1ba977b68f89f45e9,
title = "Brakvandsaborrer er tilpasset livet i brakvand",
abstract = "Ny forskning viser, at aborren ikke kun skal betragtes som en ferskvandsfisk. De aborrer, der lever i brakvand, har nemlig en s{\ae}rlig fysiologisk evne, der g{\o}r dem i stand til at klare h{\o}je saltkoncentrationer.Et nyt videnskabeligt studie udf{\o}rt af K{\o}benhavns Universitet viser, at brakvandsaborrerne fra K{\o}ge Bugt har en s{\ae}rlig evne til at leve ved saltholdigheder helt op til 17,5 promille. Det er v{\ae}sentligt mere end deres artsf{\ae}ller i ferskvand, som kun kan t{\aa}le omkring 10 promille.",
author = "Christensen, {Emil Aputsiaq Flindt} and S{\o}ren Berg",
year = "2019",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Brakvandsaborrer er tilpasset livet i brakvand. / Christensen, Emil Aputsiaq Flindt; Berg, Søren.

3 p. 2019, . (Fiskepleje.dk).

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Brakvandsaborrer er tilpasset livet i brakvand

AU - Christensen, Emil Aputsiaq Flindt

AU - Berg, Søren

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Ny forskning viser, at aborren ikke kun skal betragtes som en ferskvandsfisk. De aborrer, der lever i brakvand, har nemlig en særlig fysiologisk evne, der gør dem i stand til at klare høje saltkoncentrationer.Et nyt videnskabeligt studie udført af Københavns Universitet viser, at brakvandsaborrerne fra Køge Bugt har en særlig evne til at leve ved saltholdigheder helt op til 17,5 promille. Det er væsentligt mere end deres artsfæller i ferskvand, som kun kan tåle omkring 10 promille.

AB - Ny forskning viser, at aborren ikke kun skal betragtes som en ferskvandsfisk. De aborrer, der lever i brakvand, har nemlig en særlig fysiologisk evne, der gør dem i stand til at klare høje saltkoncentrationer.Et nyt videnskabeligt studie udført af Københavns Universitet viser, at brakvandsaborrerne fra Køge Bugt har en særlig evne til at leve ved saltholdigheder helt op til 17,5 promille. Det er væsentligt mere end deres artsfæller i ferskvand, som kun kan tåle omkring 10 promille.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -