Big Data fra jord til bord

Niels Axel Nielsen, Bjarne Kjær Ersbøll, Mark Bernhard Riis, Flemming Bager, Jørn Smedsgaard, Nils Toft, Lovisa M. H. Sunesson, Peter Jacobsen, Peter Løngreen, Christian Graversen, Trine Vig Tamstorf, Morten Andersen, Jan Eiersted Molzen, Mads H Odgaard

Research output: Book/ReportReportCommunication

294 Downloads (Pure)

Abstract

Danske landmænd og virksomhederne i fødevaresektoren har gode forudsætninger for at drage nytte af den rivende udvikling inden for indsamling og bearbejdning
af data:
• Danmark har en stærk fødevaresektor. Det skyldes bl.a., at alle dele af værdikæden arbejder tæt sammen. Fra primærproducenterne, over forarbejdningsindustrien, agroindustrien til videns- og forskningsmiljøerne. Effektiv ressourceudnyttelse og fokus på optimering i hele værdikæden gør sektoren i stand til at konkurrere på verdensmarkedet.
• Danske fødevarevirksomheder har altid været gode til at opdyrke nye forretningsmodeller og finde nye innovative veje til øget værdiskabelse. For eksempel gennem smartere måder at producere på, levere produkterne på eller at indarbejde større værdi i produkterne, så de kan sælges med større fortjeneste.
• Dansk landbrug og hele værdikæden i fødevaresektoren producerer store mængder af data. Det skyldes bl.a. et højt automationsniveau og myndighedernes
krav til dokumentation af fødevarekvaliteten, når de danske producenter leverer fødevarer til forbrugerne verden over. Der er imidlertid et stort spring fra at råde over store mængder af data til at bruge dem aktivt i forretningsudviklingen. Denne rapport viser, hvordan Big Data kan være ét af omdrejningspunkter
Original languageDanish
PublisherTechnical University of Denmark
Number of pages60
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Nielsen, N. A., Ersbøll, B. K., Riis, M. B., Bager, F., Smedsgaard, J., Toft, N., ... Odgaard, M. H. (2015). Big Data fra jord til bord. Technical University of Denmark.
Nielsen, Niels Axel ; Ersbøll, Bjarne Kjær ; Riis, Mark Bernhard ; Bager, Flemming ; Smedsgaard, Jørn ; Toft, Nils ; Sunesson, Lovisa M. H. ; Jacobsen, Peter ; Løngreen, Peter ; Graversen, Christian ; Tamstorf, Trine Vig ; Andersen, Morten ; Molzen, Jan Eiersted ; Odgaard, Mads H. / Big Data fra jord til bord. Technical University of Denmark, 2015. 60 p.
@book{930187d4af3542088dd6db849b7bbc85,
title = "Big Data fra jord til bord",
abstract = "Danske landm{\ae}nd og virksomhederne i f{\o}devaresektoren har gode foruds{\ae}tninger for at drage nytte af den rivende udvikling inden for indsamling og bearbejdningaf data:• Danmark har en st{\ae}rk f{\o}devaresektor. Det skyldes bl.a., at alle dele af v{\ae}rdik{\ae}den arbejder t{\ae}t sammen. Fra prim{\ae}rproducenterne, over forarbejdningsindustrien, agroindustrien til videns- og forskningsmilj{\o}erne. Effektiv ressourceudnyttelse og fokus p{\aa} optimering i hele v{\ae}rdik{\ae}den g{\o}r sektoren i stand til at konkurrere p{\aa} verdensmarkedet.• Danske f{\o}devarevirksomheder har altid v{\ae}ret gode til at opdyrke nye forretningsmodeller og finde nye innovative veje til {\o}get v{\ae}rdiskabelse. For eksempel gennem smartere m{\aa}der at producere p{\aa}, levere produkterne p{\aa} eller at indarbejde st{\o}rre v{\ae}rdi i produkterne, s{\aa} de kan s{\ae}lges med st{\o}rre fortjeneste.• Dansk landbrug og hele v{\ae}rdik{\ae}den i f{\o}devaresektoren producerer store m{\ae}ngder af data. Det skyldes bl.a. et h{\o}jt automationsniveau og myndighederneskrav til dokumentation af f{\o}devarekvaliteten, n{\aa}r de danske producenter leverer f{\o}devarer til forbrugerne verden over. Der er imidlertid et stort spring fra at r{\aa}de over store m{\ae}ngder af data til at bruge dem aktivt i forretningsudviklingen. Denne rapport viser, hvordan Big Data kan v{\ae}re {\'e}t af omdrejningspunkter",
author = "Nielsen, {Niels Axel} and Ersb{\o}ll, {Bjarne Kj{\ae}r} and Riis, {Mark Bernhard} and Flemming Bager and J{\o}rn Smedsgaard and Nils Toft and Sunesson, {Lovisa M. H.} and Peter Jacobsen and Peter L{\o}ngreen and Christian Graversen and Tamstorf, {Trine Vig} and Morten Andersen and Molzen, {Jan Eiersted} and Odgaard, {Mads H}",
year = "2015",
language = "Dansk",
publisher = "Technical University of Denmark",

}

Nielsen, NA, Ersbøll, BK, Riis, MB, Bager, F, Smedsgaard, J, Toft, N, Sunesson, LMH, Jacobsen, P, Løngreen, P, Graversen, C, Tamstorf, TV, Andersen, M, Molzen, JE & Odgaard, MH 2015, Big Data fra jord til bord. Technical University of Denmark.

Big Data fra jord til bord. / Nielsen, Niels Axel; Ersbøll, Bjarne Kjær; Riis, Mark Bernhard; Bager, Flemming; Smedsgaard, Jørn; Toft, Nils; Sunesson, Lovisa M. H.; Jacobsen, Peter; Løngreen, Peter; Graversen, Christian; Tamstorf, Trine Vig; Andersen, Morten; Molzen, Jan Eiersted; Odgaard, Mads H.

Technical University of Denmark, 2015. 60 p.

Research output: Book/ReportReportCommunication

TY - RPRT

T1 - Big Data fra jord til bord

AU - Nielsen, Niels Axel

AU - Ersbøll, Bjarne Kjær

AU - Riis, Mark Bernhard

AU - Bager, Flemming

AU - Smedsgaard, Jørn

AU - Toft, Nils

AU - Sunesson, Lovisa M. H.

AU - Jacobsen, Peter

AU - Løngreen, Peter

AU - Graversen, Christian

AU - Tamstorf, Trine Vig

AU - Andersen, Morten

AU - Molzen, Jan Eiersted

AU - Odgaard, Mads H

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Danske landmænd og virksomhederne i fødevaresektoren har gode forudsætninger for at drage nytte af den rivende udvikling inden for indsamling og bearbejdningaf data:• Danmark har en stærk fødevaresektor. Det skyldes bl.a., at alle dele af værdikæden arbejder tæt sammen. Fra primærproducenterne, over forarbejdningsindustrien, agroindustrien til videns- og forskningsmiljøerne. Effektiv ressourceudnyttelse og fokus på optimering i hele værdikæden gør sektoren i stand til at konkurrere på verdensmarkedet.• Danske fødevarevirksomheder har altid været gode til at opdyrke nye forretningsmodeller og finde nye innovative veje til øget værdiskabelse. For eksempel gennem smartere måder at producere på, levere produkterne på eller at indarbejde større værdi i produkterne, så de kan sælges med større fortjeneste.• Dansk landbrug og hele værdikæden i fødevaresektoren producerer store mængder af data. Det skyldes bl.a. et højt automationsniveau og myndighederneskrav til dokumentation af fødevarekvaliteten, når de danske producenter leverer fødevarer til forbrugerne verden over. Der er imidlertid et stort spring fra at råde over store mængder af data til at bruge dem aktivt i forretningsudviklingen. Denne rapport viser, hvordan Big Data kan være ét af omdrejningspunkter

AB - Danske landmænd og virksomhederne i fødevaresektoren har gode forudsætninger for at drage nytte af den rivende udvikling inden for indsamling og bearbejdningaf data:• Danmark har en stærk fødevaresektor. Det skyldes bl.a., at alle dele af værdikæden arbejder tæt sammen. Fra primærproducenterne, over forarbejdningsindustrien, agroindustrien til videns- og forskningsmiljøerne. Effektiv ressourceudnyttelse og fokus på optimering i hele værdikæden gør sektoren i stand til at konkurrere på verdensmarkedet.• Danske fødevarevirksomheder har altid været gode til at opdyrke nye forretningsmodeller og finde nye innovative veje til øget værdiskabelse. For eksempel gennem smartere måder at producere på, levere produkterne på eller at indarbejde større værdi i produkterne, så de kan sælges med større fortjeneste.• Dansk landbrug og hele værdikæden i fødevaresektoren producerer store mængder af data. Det skyldes bl.a. et højt automationsniveau og myndighederneskrav til dokumentation af fødevarekvaliteten, når de danske producenter leverer fødevarer til forbrugerne verden over. Der er imidlertid et stort spring fra at råde over store mængder af data til at bruge dem aktivt i forretningsudviklingen. Denne rapport viser, hvordan Big Data kan være ét af omdrejningspunkter

M3 - Rapport

BT - Big Data fra jord til bord

PB - Technical University of Denmark

ER -

Nielsen NA, Ersbøll BK, Riis MB, Bager F, Smedsgaard J, Toft N et al. Big Data fra jord til bord. Technical University of Denmark, 2015. 60 p.