Bag om Måltidsmærket: Udvikling og afprøvning af mærkets principper for sund kantinemad

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

85 Downloads (Pure)

Abstract

Måltidsmærket er et nyt offentligt mærke, der omsætter de officielle kostråd til en række principper for servering af sund mad i professionelle køkkener. Mærket sætter derved fokus på den ernæringsmæssige kvalitet af den mad, vi spiser, når vi er på arbejde eller i skole. Denne artikel giver et indblik i baggrunden for lanceringen af mærket, og hvordan det er udviklet. Den beskriver også resultaterne fra en afprøvning blandt ni kantiner – heraf syv arbejdspladskantiner og to kantiner på ungdomsuddannelser – hvor udbuddet er sammenholdt dels med Måltidsmærkets principper, dels med analyser af den ernæringsmæssige kvalitet af den mad, kunderne vælger at spise.
Original languageDanish
JournalE-artikel fra DTU Fødevareinstitutet
Volume2017
Issue number3
Pages (from-to)1-10
Number of pages10
ISSN1904-5581
Publication statusPublished - 2017

Cite this