Ang. aminosyrer i fødevarer

Heddie Mejborn, Erling Saxholt

Research output: Memorandum/expositionMemorandum

184 Downloads (Pure)

Abstract

Fødevarestyrelsen har bedt DTU Fødevareinstituttet om data for det naturlige indhold af aminosyrerne L-leucin, L-valin, L-isoleucin, L-histidin, L- methionin, L-lysin samt L-threonin i nogle proteinholdige fødevarer, herunder proteinpulver. Relevante fødevarer er: valleprotein/andet proteinpulver (hvor det er ikke er tilsat ekstra aminosyrer), en gennemsnitsværdi for indholdet i mælk (skummet, let og sød) samt gennemsnitsværdi for kød (underopdeling kunne fx være kylling, okse, gris – og kun i form af bøffer/andre udskæringer og ikke fx pålæg.
Original languageDanish
Publication date2018
Number of pages2
Project No.18/11155
Finished30/08/2018
ApplicantDanish Veterinary and Food Administration
Publication statusPublished - 2018

Bibliographical note

Rekvirent: Fødevarestyrelsen

Keywords

  • Ernæring og kostvaner

Cite this