Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes

Claus Rehfeld Moshøj

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

  Abstract

  Dette paper beskæftiger sig hovedsageligt med, hvorledes en økonomisk og finansiel usikkerhedsvurdering kan gennemføres på en konsistent måde. I dette paper opfattes risiko som den afvejning, der nødvendigvis må foregå i en politisk kontekst, hvorimod usikkerhedsanalyser og -beregninger opfattes som en teknisk disciplin, der beskriver de forventede grænser for konsekvenserne. Paperet søger således at; (a) redegøre for en mulig vurderingsramme, der kan anvendes ved strategiske infrastrukturinvesteringer, (b) argumentere for at betragte usikkerhed som bestående af en udefra kommende (eksogen) usikkerhed forbundet med de anvendte målemetoder og en indre (endogen) modelusikkerhed bestående af subjektive, adaptive og objektive elementer samt (c) redegøre for, hvorledes scenarier kan indgå som et centralt element i vurderingen af projektusikkerheder. Usikkerhed betragtes således som en flerdimensional størrelse, hvor alle elementer bør vurderes. Det skal bemærkes, at dette paper diskuterer samfundsøkonomisk og ikke kun det noget snævrere finansiel usikkerhedsvurdering.
  Original languageDanish
  Title of host publicationTrafikdage '96 på Aalborg Universitet - Supplementsrapport
  Place of PublicationAalborg
  PublisherTransportrådet
  Publication date1996
  Pages271-281
  Publication statusPublished - 1996
  EventTrafikdage - Aalborg, Denmark
  Duration: 19 Aug 199620 Aug 1996

  Conference

  ConferenceTrafikdage
  CountryDenmark
  CityAalborg
  Period19/08/199620/08/1996

  Cite this

  Moshøj, C. R. (1996). Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes. In Trafikdage '96 på Aalborg Universitet - Supplementsrapport (pp. 271-281). Aalborg: Transportrådet.
  Moshøj, Claus Rehfeld. / Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes. Trafikdage '96 på Aalborg Universitet - Supplementsrapport. Aalborg : Transportrådet, 1996. pp. 271-281
  @inproceedings{b5c1eeeede2e4d6f8abf36fe9df87a8f,
  title = "Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes",
  abstract = "Dette paper besk{\ae}ftiger sig hovedsageligt med, hvorledes en {\o}konomisk og finansiel usikkerhedsvurdering kan gennemf{\o}res p{\aa} en konsistent m{\aa}de. I dette paper opfattes risiko som den afvejning, der n{\o}dvendigvis m{\aa} foreg{\aa} i en politisk kontekst, hvorimod usikkerhedsanalyser og -beregninger opfattes som en teknisk disciplin, der beskriver de forventede gr{\ae}nser for konsekvenserne. Paperet s{\o}ger s{\aa}ledes at; (a) redeg{\o}re for en mulig vurderingsramme, der kan anvendes ved strategiske infrastrukturinvesteringer, (b) argumentere for at betragte usikkerhed som best{\aa}ende af en udefra kommende (eksogen) usikkerhed forbundet med de anvendte m{\aa}lemetoder og en indre (endogen) modelusikkerhed best{\aa}ende af subjektive, adaptive og objektive elementer samt (c) redeg{\o}re for, hvorledes scenarier kan indg{\aa} som et centralt element i vurderingen af projektusikkerheder. Usikkerhed betragtes s{\aa}ledes som en flerdimensional st{\o}rrelse, hvor alle elementer b{\o}r vurderes. Det skal bem{\ae}rkes, at dette paper diskuterer samfunds{\o}konomisk og ikke kun det noget sn{\ae}vrere finansiel usikkerhedsvurdering.",
  author = "Mosh{\o}j, {Claus Rehfeld}",
  year = "1996",
  language = "Dansk",
  pages = "271--281",
  booktitle = "Trafikdage '96 p{\aa} Aalborg Universitet - Supplementsrapport",
  publisher = "Transportr{\aa}det",

  }

  Moshøj, CR 1996, Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes. in Trafikdage '96 på Aalborg Universitet - Supplementsrapport. Transportrådet, Aalborg, pp. 271-281, Trafikdage, Aalborg, Denmark, 19/08/1996.

  Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes. / Moshøj, Claus Rehfeld.

  Trafikdage '96 på Aalborg Universitet - Supplementsrapport. Aalborg : Transportrådet, 1996. p. 271-281.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingArticle in proceedingsResearch

  TY - GEN

  T1 - Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes

  AU - Moshøj, Claus Rehfeld

  PY - 1996

  Y1 - 1996

  N2 - Dette paper beskæftiger sig hovedsageligt med, hvorledes en økonomisk og finansiel usikkerhedsvurdering kan gennemføres på en konsistent måde. I dette paper opfattes risiko som den afvejning, der nødvendigvis må foregå i en politisk kontekst, hvorimod usikkerhedsanalyser og -beregninger opfattes som en teknisk disciplin, der beskriver de forventede grænser for konsekvenserne. Paperet søger således at; (a) redegøre for en mulig vurderingsramme, der kan anvendes ved strategiske infrastrukturinvesteringer, (b) argumentere for at betragte usikkerhed som bestående af en udefra kommende (eksogen) usikkerhed forbundet med de anvendte målemetoder og en indre (endogen) modelusikkerhed bestående af subjektive, adaptive og objektive elementer samt (c) redegøre for, hvorledes scenarier kan indgå som et centralt element i vurderingen af projektusikkerheder. Usikkerhed betragtes således som en flerdimensional størrelse, hvor alle elementer bør vurderes. Det skal bemærkes, at dette paper diskuterer samfundsøkonomisk og ikke kun det noget snævrere finansiel usikkerhedsvurdering.

  AB - Dette paper beskæftiger sig hovedsageligt med, hvorledes en økonomisk og finansiel usikkerhedsvurdering kan gennemføres på en konsistent måde. I dette paper opfattes risiko som den afvejning, der nødvendigvis må foregå i en politisk kontekst, hvorimod usikkerhedsanalyser og -beregninger opfattes som en teknisk disciplin, der beskriver de forventede grænser for konsekvenserne. Paperet søger således at; (a) redegøre for en mulig vurderingsramme, der kan anvendes ved strategiske infrastrukturinvesteringer, (b) argumentere for at betragte usikkerhed som bestående af en udefra kommende (eksogen) usikkerhed forbundet med de anvendte målemetoder og en indre (endogen) modelusikkerhed bestående af subjektive, adaptive og objektive elementer samt (c) redegøre for, hvorledes scenarier kan indgå som et centralt element i vurderingen af projektusikkerheder. Usikkerhed betragtes således som en flerdimensional størrelse, hvor alle elementer bør vurderes. Det skal bemærkes, at dette paper diskuterer samfundsøkonomisk og ikke kun det noget snævrere finansiel usikkerhedsvurdering.

  M3 - Konferencebidrag i proceedings

  SP - 271

  EP - 281

  BT - Trafikdage '96 på Aalborg Universitet - Supplementsrapport

  PB - Transportrådet

  CY - Aalborg

  ER -

  Moshøj CR. Analyses of transport infrastructure uncertainty in decision processes. In Trafikdage '96 på Aalborg Universitet - Supplementsrapport. Aalborg: Transportrådet. 1996. p. 271-281