Afsluttende rapport fra DEFF projektet “Support Open Access Publishing” (SOAP)

Research output: Book/ReportReport – Annual report year: 2014Research

Standard

Afsluttende rapport fra DEFF projektet “Support Open Access Publishing” (SOAP). / Ekstrøm, Jeannette.

Kgs. Lyngby : DTU Bibliotek, 2014. 25 p.

Research output: Book/ReportReport – Annual report year: 2014Research

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@book{78cc6b7ffa104d8ea6812998873d506e,
title = "Afsluttende rapport fra DEFF projektet “Support Open Access Publishing” (SOAP)",
abstract = "DEFF projektet SOAP havde to form{\aa}l; et at facilitere registreringen af danske videnskabelige tidsskrifter i SHERPA/RoMEO og to at unders{\o}ge muligheden for at etablere SOAP, en database som kan st{\o}tte forskerne i deres valg at tidsskrift og hj{\ae}lpe forskerne med til at foretage dette valg p{\aa} et oplyst grundlag.Projektets f{\o}rste m{\aa}l var at f{\aa} registeret 25 danske videnskabelige tidsskrifter i SHERPA/RoMEO databasen i l{\o}bet af 2013/14 – dette m{\aa}l blev mere end indfriet, da 31 tidsskrifter ved projektet afslutning var blevet registeret. Projektets m{\aa}l var ikke at v{\ae}re pr{\ae}dikende overfor redakt{\o}rerne af tidsskrifterne, derfor var m{\aa}let heller ikke at p{\aa}dutte en bestemt politik for tidsskrifter, jf. gr{\o}n OA, men blot at f{\aa} tidsskrifterne registeret i SHERPA/RoMEO. I forbindelse med at kontakten til tidsskrifterne blev skabt, blev det klart for projektet, at der eksisterer et enormt behov for hj{\ae}lp og vejledning til de sm{\aa} tidsskrifters redakt{\o}rer i forhold til ophavsret og open access.Anden del af projektets form{\aa}l var at unders{\o}ge muligheden for etableringen af en database, som kan underst{\o}tte forskerne med at tage oplyste, valg n{\aa}r de v{\ae}lger publiceringskanal. Dette skal ske ved at sammenstille en r{\ae}kke kilder, s{\aa}som muligheder for open access, rankings, pris mv. Projektgruppen demonstrerer i foranalysen, at der findes kilder som kan anvendes og som har adgang til data og har {\aa}bne API’er. Og dette konkretiseres endelig i SOAP databasens mock-up.Endeligt afsluttes rapporten med anbefalinger og perspektivering til, hvordan der kan arbejdes videre med at st{\o}tte og vejledede sm{\aa} videnskabelige tidsskrifter. Samt en anbefaling til at kigge p{\aa} mulighederne for at realisere id{\'e}erne bag SOAP databasen, som er specificeret i rapporten.",
author = "Jeannette Ekstr{\o}m",
year = "2014",
language = "Dansk",
publisher = "DTU Bibliotek",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Afsluttende rapport fra DEFF projektet “Support Open Access Publishing” (SOAP)

AU - Ekstrøm, Jeannette

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - DEFF projektet SOAP havde to formål; et at facilitere registreringen af danske videnskabelige tidsskrifter i SHERPA/RoMEO og to at undersøge muligheden for at etablere SOAP, en database som kan støtte forskerne i deres valg at tidsskrift og hjælpe forskerne med til at foretage dette valg på et oplyst grundlag.Projektets første mål var at få registeret 25 danske videnskabelige tidsskrifter i SHERPA/RoMEO databasen i løbet af 2013/14 – dette mål blev mere end indfriet, da 31 tidsskrifter ved projektet afslutning var blevet registeret. Projektets mål var ikke at være prædikende overfor redaktørerne af tidsskrifterne, derfor var målet heller ikke at pådutte en bestemt politik for tidsskrifter, jf. grøn OA, men blot at få tidsskrifterne registeret i SHERPA/RoMEO. I forbindelse med at kontakten til tidsskrifterne blev skabt, blev det klart for projektet, at der eksisterer et enormt behov for hjælp og vejledning til de små tidsskrifters redaktører i forhold til ophavsret og open access.Anden del af projektets formål var at undersøge muligheden for etableringen af en database, som kan understøtte forskerne med at tage oplyste, valg når de vælger publiceringskanal. Dette skal ske ved at sammenstille en række kilder, såsom muligheder for open access, rankings, pris mv. Projektgruppen demonstrerer i foranalysen, at der findes kilder som kan anvendes og som har adgang til data og har åbne API’er. Og dette konkretiseres endelig i SOAP databasens mock-up.Endeligt afsluttes rapporten med anbefalinger og perspektivering til, hvordan der kan arbejdes videre med at støtte og vejledede små videnskabelige tidsskrifter. Samt en anbefaling til at kigge på mulighederne for at realisere idéerne bag SOAP databasen, som er specificeret i rapporten.

AB - DEFF projektet SOAP havde to formål; et at facilitere registreringen af danske videnskabelige tidsskrifter i SHERPA/RoMEO og to at undersøge muligheden for at etablere SOAP, en database som kan støtte forskerne i deres valg at tidsskrift og hjælpe forskerne med til at foretage dette valg på et oplyst grundlag.Projektets første mål var at få registeret 25 danske videnskabelige tidsskrifter i SHERPA/RoMEO databasen i løbet af 2013/14 – dette mål blev mere end indfriet, da 31 tidsskrifter ved projektet afslutning var blevet registeret. Projektets mål var ikke at være prædikende overfor redaktørerne af tidsskrifterne, derfor var målet heller ikke at pådutte en bestemt politik for tidsskrifter, jf. grøn OA, men blot at få tidsskrifterne registeret i SHERPA/RoMEO. I forbindelse med at kontakten til tidsskrifterne blev skabt, blev det klart for projektet, at der eksisterer et enormt behov for hjælp og vejledning til de små tidsskrifters redaktører i forhold til ophavsret og open access.Anden del af projektets formål var at undersøge muligheden for etableringen af en database, som kan understøtte forskerne med at tage oplyste, valg når de vælger publiceringskanal. Dette skal ske ved at sammenstille en række kilder, såsom muligheder for open access, rankings, pris mv. Projektgruppen demonstrerer i foranalysen, at der findes kilder som kan anvendes og som har adgang til data og har åbne API’er. Og dette konkretiseres endelig i SOAP databasens mock-up.Endeligt afsluttes rapporten med anbefalinger og perspektivering til, hvordan der kan arbejdes videre med at støtte og vejledede små videnskabelige tidsskrifter. Samt en anbefaling til at kigge på mulighederne for at realisere idéerne bag SOAP databasen, som er specificeret i rapporten.

M3 - Rapport

BT - Afsluttende rapport fra DEFF projektet “Support Open Access Publishing” (SOAP)

PB - DTU Bibliotek

CY - Kgs. Lyngby

ER -