Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?

Hans-Christian Ingerslev, Inger Dalsgaard, Mette Boye, Lone Madsen

    Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

    Abstract

    Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.
    Original languageDanish
    JournalICROFS nyt
    Volume2012
    Issue number2
    Pages (from-to)4-5
    Publication statusPublished - 2012

    Cite this

    @article{8761fec12fdd4fbc8cb66503b7c7aba3,
    title = "{\O}kologisk regnbue{\o}rred – hvordan p{\aa}virker fodersammens{\ae}tningen fiskenes sundhed?",
    abstract = "Regnbue{\o}rred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres {\aa}rligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdr{\ae}t. I de senere {\aa}r er der igangsat produktion af {\o}kologiske fisk og m{\ae}ngden er stigende. I produktionen af {\o}kologiske regnbue{\o}rreder i akvakultur er der en {\o}vre begr{\ae}nsning p{\aa} to behandlinger med antibiotika i tilf{\ae}lde af sygdomsudbrud. Hvis flere er n{\o}dvendige, kan fisken ikke l{\ae}ngere s{\ae}lges som v{\ae}rende {\o}kologisk. Derfor er der udfordringer i at undg{\aa}, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at s{\o}rge for, at de f{\aa}r optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modst{\aa} sygdom. Dette unders{\o}ges nu n{\ae}rmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.",
    author = "Hans-Christian Ingerslev and Inger Dalsgaard and Mette Boye and Lone Madsen",
    year = "2012",
    language = "Dansk",
    volume = "2012",
    pages = "4--5",
    journal = "ICROFS news",
    issn = "1904-9668",
    publisher = "International Centre for Research in Organic Food Systems",
    number = "2",

    }

    Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed? / Ingerslev, Hans-Christian; Dalsgaard, Inger; Boye, Mette; Madsen, Lone.

    In: ICROFS nyt, Vol. 2012, No. 2, 2012, p. 4-5.

    Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

    TY - JOUR

    T1 - Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?

    AU - Ingerslev, Hans-Christian

    AU - Dalsgaard, Inger

    AU - Boye, Mette

    AU - Madsen, Lone

    PY - 2012

    Y1 - 2012

    N2 - Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.

    AB - Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.

    M3 - Tidsskriftartikel

    VL - 2012

    SP - 4

    EP - 5

    JO - ICROFS news

    JF - ICROFS news

    SN - 1904-9668

    IS - 2

    ER -