Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?

Hans-Christian Ingerslev, Inger Dalsgaard, Mette Boye, Lone Madsen

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  Abstract

  Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.
  Original languageDanish
  JournalICROFS nyt
  Volume2012
  Issue number2
  Pages (from-to)4-5
  Publication statusPublished - 2012

  Cite this

  @article{8761fec12fdd4fbc8cb66503b7c7aba3,
  title = "{\O}kologisk regnbue{\o}rred – hvordan p{\aa}virker fodersammens{\ae}tningen fiskenes sundhed?",
  abstract = "Regnbue{\o}rred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres {\aa}rligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdr{\ae}t. I de senere {\aa}r er der igangsat produktion af {\o}kologiske fisk og m{\ae}ngden er stigende. I produktionen af {\o}kologiske regnbue{\o}rreder i akvakultur er der en {\o}vre begr{\ae}nsning p{\aa} to behandlinger med antibiotika i tilf{\ae}lde af sygdomsudbrud. Hvis flere er n{\o}dvendige, kan fisken ikke l{\ae}ngere s{\ae}lges som v{\ae}rende {\o}kologisk. Derfor er der udfordringer i at undg{\aa}, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at s{\o}rge for, at de f{\aa}r optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modst{\aa} sygdom. Dette unders{\o}ges nu n{\ae}rmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.",
  author = "Hans-Christian Ingerslev and Inger Dalsgaard and Mette Boye and Lone Madsen",
  year = "2012",
  language = "Dansk",
  volume = "2012",
  pages = "4--5",
  journal = "ICROFS news",
  issn = "1904-9668",
  publisher = "International Centre for Research in Organic Food Systems",
  number = "2",

  }

  Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed? / Ingerslev, Hans-Christian; Dalsgaard, Inger; Boye, Mette; Madsen, Lone.

  In: ICROFS nyt, Vol. 2012, No. 2, 2012, p. 4-5.

  Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

  TY - JOUR

  T1 - Økologisk regnbueørred – hvordan påvirker fodersammensætningen fiskenes sundhed?

  AU - Ingerslev, Hans-Christian

  AU - Dalsgaard, Inger

  AU - Boye, Mette

  AU - Madsen, Lone

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.

  AB - Regnbueørred er den dominerende produktionsfisk i Dansk akvakultur, og der produceres årligt ca. 30.000 tons i ferskvandsopdræt. I de senere år er der igangsat produktion af økologiske fisk og mængden er stigende. I produktionen af økologiske regnbueørreder i akvakultur er der en øvre begrænsning på to behandlinger med antibiotika i tilfælde af sygdomsudbrud. Hvis flere er nødvendige, kan fisken ikke længere sælges som værende økologisk. Derfor er der udfordringer i at undgå, at fiskene bliver syge, bl.a. ved at sørge for, at de får optimalt foder, som styrker deres immunforsvar og dermed evne til at modstå sygdom. Dette undersøges nu nærmere i Organic RDD projektet, OPTIFISH.

  M3 - Tidsskriftartikel

  VL - 2012

  SP - 4

  EP - 5

  JO - ICROFS news

  JF - ICROFS news

  SN - 1904-9668

  IS - 2

  ER -