Videnssystem om vinduer

 • Kragh, Jesper (Project Manager)
 • Laustsen, Jacob Birck (Project Participant)
 • Svendsen, Svend (Project Participant)

  Project Details

  Description

  Der er et stort energibesparelsespotentiale ved at anvende vinduer med optimale energimæssige egenskaber. Dette faktum bør understøttes af et opdateret videnssystem om vinduer, der kan benyttes ved valg af vinduer i forbindelse med projektering af nye bygninger og vinduesudskiftning i eksisterende bygninger. Desuden kan videnssystemet også anvendes af danske vinduesproducenter i forbindelse med udviklingen af vinduer med endnu bedre energimæssige egenskaber.
  Viden om vinduer er i dag svært tilgængelig. Dette er et problem der hæmmer udviklingen og anvendelsen af bedre vinduer med optimale energimæssige egenskaber. Det er hensigten at det forslåede videnssystem om vinduer skal give brugerne en let og overskuelig indgang til detaljeret viden om energirigtig vinduesdesign og dermed være med til at understøtte denne udvikling.
  Et sådant videnssystem er allerede lavet af DTU med støtte fra ”Projekt Vindue”, men det er mere end 5 år gammelt og trænger derfor kraftigt til en opdatering. Formålet med projektet er at opdatere og udbygge indholdet af det eksisterende videnssystem for vinduer svarende til udviklingen på området og dermed gøre det nemmere for projekterende og vinduesproducenter at få overblik over mulighederne for at udvikle og anvende vinduer med bedre energimæssige egenskaber.
  StatusFinished
  Effective start/end date01/05/200831/12/2008