Lindebjergskolens CO2 fodaftryk

  • Abrahamsen, Asger Bech (Project Participant)
  • Thingstrup, Thomas (Project Participant)
  • Christensen, Allan (Project Participant)

Project Details

Description

Projektet "Lindebjergskolens CO2 fodaftryk" har som formål at skabe et undervisningsmateriale, der kan bruges i folkeskolen til at undervise i hvorfor CO2 er klades en drivhusgas og om de mulige løsninger på klimaudfordringerne med CO2 fra energiforsyning.
Materialer sigter på at gøre udfordringen med drivhusgassen CO2 så konkret som mulig ved at udregne CO2 fodaftrykket fra Lindebjergskolen ud fra el og naturgas forbruget i 2014. Det undersøges om CO2 fodaftrykket på 111 tons CO2 i 2014 er stort eller lille og hvad der kan gøres for at reducere det med enten solceller eller en husstandsvindmølle.
Materialet består af en række slides, et regne ark til udregning af CO2 fodaftrykket og en rapport som forklarer indholdet af slides og regneark.
Forfatterne håber at materialer kan give inspiration til elever og lærer på Lindebjergskolen samt andre skoler i Roskilde kommune, som vil prøve at udregne deres CO2 fodaftryk. Vi modtager gerne CO2 fodaftryk udregninger som kan sammenlignes med Lindebjergskolens.
AcronymLindebjergCO2
StatusFinished
Effective start/end date01/10/201601/08/2017