FF3 Nye trends i fødevaresektoren og indsats overfor nye mikrobiologiske udfordringer

  • Hansen, Tina Beck (PI)
  • Dittlau, Zanne (PI)
  • Galliano, Cristina (Project Participant)
  • Ladefoged Nielsen, Niels (Project Participant)

Project Details

Description

Det overordnede formål i dette projekt er øget fødevaresikkerhed gennem lettilgængelig og opgraderet viden om nye fødevaretyper hos både kontrollen og de små og mellemstore innovative virksomheder. Projektet skal desuden sikre opgradering af de tilsynsførendes kompetencer, videndeling og ensartethed i kontrollen.
Der opstår til stadighed nye forbrugertrends på fødevareområdet.
Både metoder og mønstre for produktion af fødevarer er under stor forandring og i løbende udvikling - nye trends vinder frem. Der ligger en udfordring i at vurdere de nye risici og opstille nye principper for vurdering af fødevaresikkerhed i takt med udviklingen i fødevareproduktionen. Ønsket om at leve sundt, autentisk og tæt på naturen sammen med virksomhedernes ønsker om hele tiden at være nyskabende og dermed kunne vækste inspirerer til innovative tilgange til produktion og servering af fødevarer fx . raw food, mos, tang og blomster indsamlet i naturen til ønsker om servering af helt nye fødevaretyper som insekter .
Short titleFF3 Temperaturprojekt
StatusFinished
Effective start/end date01/04/201531/12/2018

Collaborative partners

Fingerprint

Explore the research topics touched on by this project. These labels are generated based on the underlying awards/grants. Together they form a unique fingerprint.