Dybdegående analyse af danskernes kødindtag, kostkvalitet og karakteristika

Project Details

Description

Rødt kød er ofte genstand for debat og kritik som en af de mest udskældte fødevarer. Selvom mådehold er vigtigt, peger undersøgelser på, at rødt kød kan indgå som en del af en sund kost. For at sikre en mere nuanceret og balanceret debat om køds rolle i en sund kost er der behov for en grundig analyse af sammenhængen mellem kødindtag samt kost- og næringsstofkvalitet.

Dette projekt tager udgangspunkt i data fra Den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2021-2024 (DANSDA 2021-2024) med henblik på at skabe en realistisk forståelse.

Formål og fokusområder
Projektet sigter mod at levere evidensbaseret viden, der kan nuancere debatten om kødets rolle i en sund kost. Vi undersøger, hvordan en kost, der følger De Officielle Kostråd, kan inkludere kød på en måde, der både er sund og balanceret.

Projektet omfatter emner som:
• Næringsstofbidrag fra forskellige typer kød, herunder varianter med højt og lavt fedtindhold.
• Kost- og næringsstofkvalitet hos grupper, der vælger kød med forskelligt fedtindhold.
• Kødindtag blandt grupper med henholdsvis høj og lav kostkvalitet, vurderet på baggrund af De Officielle Kostråd.
• Karakteristika af ovenstående grupper

Tidsramme og offentliggørelse
De endelige resultater forventes den 28. februar 2026 og vil blive offentliggjort på DTU Fødevareinstituttets hjemmeside.

Fri adgang til resultater
Resultaterne stilles frit til rådighed for alle og vil være tilgængelige online i mindst fem år efter offentliggørelsen.
StatusActive
Effective start/end date13/01/202531/12/2025

Fingerprint

Explore the research topics touched on by this project. These labels are generated based on the underlying awards/grants. Together they form a unique fingerprint.