• Forchhammer, Søren (Project Manager)
  • Korhonen, Jari (Project Participant)
  • Burini, Nino (Project Participant)
  • Nadernejad, Ehsan (Project Participant)
  • Pedersen, Jesper Melgaard (Project Participant)

Project Details

Description

SMV-projekt
Projektets mål er at udvikle nye billedafhængige algoritmer til lokal kontrol af LED bagbelysning til LCD skærme for at opnå bedre billedkvalitet
og lavere energiforbrug. (Vi vil bruge LED-LCD som kort form. Kommercielt anvendes betegnelse LED skærme.) Der er i projektet, i samarbejde med McMaster Univ., udviklet er en algoritme, der bestemmer en global optimalt kontrol af den lokale bagbelysning for en given vægtning af billedkvalitet og energiforbrug. Dette er i tråd med projektets generelle hypotese. I relation hertil er de øvrige hovedelementer: Simulering af bagbelysning, experimentel hardware platform, video analyse og processering, display og display målinger, energibesparelse og perceptuelle test.
Projektet omfatter hele kæden af signal processering fra modtagelse af de MPEG kodede TV-signaler til display på en LCD LED bagbelyst skærm, samt perceptuel vurdering af kvalitet og måling af strømforbrug. Der ligger, kort fortalt, to væsentlige udfordringer: 1) optimal (numerisk) afvejning når der lokalt er en høj kontrast, der fører til en konflikt imellem gengivelse af lyse og mørke punkter og 2) I tilknytning hertil bestemmelse af perceptuelt synlig og generende artifaktor. Projektet omhandler også en række problemstillinger ved processering of kodet videostrømme.
Algoritmerne skal optimeres, kalibreres og testes numerisk og visuelt i forhold til brug på faktiske (B&O) skærme.
StatusFinished
Effective start/end date01/02/201230/04/2013