Project Details

Description

Vi ønsker at udvikle et redskab til den danske digitale visualiseringsindustri, som muliggør digitalt sand, grus, og andre granulære materialer. Disse materialer findes i mange varianter som generelt har stor betydning for vores oplevelse af den udendørs verden.

Granulære materialer er en udfordring, fordi deres udseende afhænger meget af afstand. På tæt hold domineres sand af udseendet af de enkelte korn, mens overfladen på afstand synes mat, dog med enkelte glimt af lys hvor korn fanger lyset fra solen. En speciel udfordring er at man ofte ser den samme bunke sand både meget tæt på og langt fra, da der typisk er tale om store arealer, der er dækket af materialet.

Man kan heller ikke nøjes med at beskrive overflader dækket af granulatet, da de enkelte korn kan løsrives og så må betragtes som partikler, der må visualiseres enkeltvist.

Ofte er der et behov for digitalt at vise scener med produkter eller karakterer, der befinder sig i omgivelser, der er domineret af sand, støv, grus, sne eller andre granulære materialer. Generelt er der behov for at kunne visualisere de scener i realtid, og her mangler et redskab, som både er effektivt nok til anvendelse i interaktive applikationer, men som samtidigt giver et overbevisende visuelt udtryk. Endeligt er det ekstremt vigtigt at sådan et redskab er “art directable” og dermed giver kunstnerisk frihed.
StatusFinished
Effective start/end date01/02/202231/05/2022

Collaborative partners