Activities per year
Project Details
Description
Projektet vil øge fødevaresikkerheden, madens kulinariske kvalitet og arbejdsmiljøet under produktion af forarbejdede fødevarer og måltider gennem udviklingen af et universelt IT-værktøj. Temperaturforholdene under produktion, transport og servering er helt afgørende for produktsikkerheden, og fra officiel side anbefales, at kølekæden såvidt muligt opretholdes. Det fører til belastende arbejdsmiljø, hvor der er mange løft ind og ud af kølerum, men også til kulinarisk forringelse af maden, idet brød bliver unødigt hårdt og mange grønsager har lavere smagsintensitet, når de bliver opbevaret og serveret koldt. Eksakt viden om temperaturforholdene vil kunne føre til en langt mere hensigtsmæssig proces, hvor behovet for brugen af kølerum kan vurderes. Der lægges i projektet op til aktiviteter, hvor tid/temperatur-informationer indsamles med RFID teknologi og kombineres med matematiske modeller for, hvor hurtigt sygdomsfremkaldende bakterier vokser i fødevarer, der udsættes for forskellige temperaturskift. På denne baggrund udvikles et IT-baseret styringsværktøj, til støtte for fødevareproducenters fastlæggelse af sikre, men skånsomme, produktionsforhold. En forudsætning for, at et sådant værktøj virker, er, at virksomhederne etablerer Gode ArbejdsGange (GAG), som begrænser mulighederne for kontaminering under produktionen. Derfor indeholder projektet også en aktivitet, der handler om at kortlægge udfordringerne ved GAG, og udvikle nye in-line metoder til kommunikation af disse arbejdsgange.
Acronym | e-food |
---|---|
Status | Finished |
Effective start/end date | 01/01/2011 → 31/03/2013 |
Collaborative partners
- Technical University of Denmark (lead)
- eSmiley A/S (Project partner)
- University of Copenhagen (Project partner)
- Zealand Institute of Business and Technology (Project partner)
-
10th International Conference on Predictive Modelling in Food
Hansen, T. B. (Participant)
26 Sept 2017 → 29 Sept 2017Activity: Attending an event › Participating in or organising a conference
-
The Annual Congress of The Danish Microbiological Society (DMS)
Hansen, T. B. (Participant)
13 Nov 2017Activity: Attending an event › Participating in or organising a conference
-
Vejledning af praktikant Sussi Ottosen
Hansen, T. B. (Supervisor)
26 Sept 2016 → 2 Dec 2016Activity: Examinations and supervision › Supervisor activities