Project Details

Description

Autenticiteten af fødevarer, såsom biologisk og regional oprindelse, bruges ofte i markedsføringen som en kvalitetsparameter. Biologisk og regional oprindelse er vanskeligt at bestemme og dermed at dokumentere.
Er eksempelvis en majskylling opfodret med majs eller helt eller delvist med andet foder? Og er lammefjordsgulerødder fra Lammefjorden eller fra en anden lokalitet?
Inden for fødevareingrediensområdet opleves der aktuelt problemer med autenticiteten af aromaer, idet naturlige aromaer ofte forfalskes ved helt eller delvist at blive erstattet med aromaer med en kemisk (syntetisk) oprindelse. Naturlige produkters pris ligger væsentlig over syntetiske, hvilket betyder, at der er meget store markedsøkonomiske interesser i at kunne skelne naturlige fra ikke naturlige stoffer og produkter. Behovet for dokumentation underbygges af EUs regulering om verificering af naturlige aromaers autenticitet.
I dette projekt ønsker vi at etablere analytisk-kemiske og spektroskopiske metoder til at undersøge autenticiteten af i første omgang aromaer og sidenhen fødevarer mere generelt. Dermed kan man dokumentere oprindelsen af enkelte kemiske stoffer i fødevaren eller fødevareingrediensen.
StatusFinished
Effective start/end date01/12/201131/12/2014