Project Details

Description

Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet har på baggrund af kostanbefalinger, viden om danske børns kostvaner og undersøgelsen om udbud af mad- og drikkevarer i skoler opstillet en række ernæringsmæssige krav til skolemad. Kravene kan hjælpe skolerne til nemmere at kunne vælge sund skolemad samt bruges til at vejlede eksterne producenter i at producere sund skolemad.



Kravene fokuserer dels på råvarer og deres indhold af fedt, sukker og kostfiber, dels på sammensætningen af måltiderne og dels på det samlede sortiment af mad- og drikkevarer.



Blandt de ernæringsmæssige krav til sund skolemad er blandt andet, at frugt og grønt altid indgår i et måltid, at koldt drikkevand er frit tilgængeligt, og at skolerne tilbyder måltider med fisk og brød rigt på kostfiber.



Desuden er der krav om ikke at tilbyde fede og sukkersøde drikkevarer samt slik, chokolade, is og lignende, ligesom der er krav om at begrænse tilbud om blandt andet:



Kød, ost, dressinger og sovse, der indeholder meget fedt

Fede og sukkerrige mælkeprodukter

Kager og müslibarer
StatusFinished
Effective start/end date01/01/200630/04/2007