• Blom, Karen (Project Manager)
  • Frosch, Stina (Contact Person)

Project Details

Description

En af de størte udfordringer for dansk fødevareerhverv er at fastholde konkurrenceevnen. Erhvervslivet står generelt over for store udfordringer som følge af høje lønninger, høje fremstillingsomkostninger og lav produktivitet. Heldigvis er den danske landbrugs- og fødevaresektor blandt verdens mest eksportintensive og satsning på nye produktionsmetoder og fødevarer er formentlig vejen frem for at sikre og udbygge den danske topposition. Opvarmning og nedkøling af fødevarer i større industriel skala har i årtier været udført med traditionelle teknologier som damp, overrisling og kold luft. Processerne er tids- og energikrævende og af og til upræcise og ufleksible. Visionen i konsortiet er derfor at afdække mulighederne i nye teknologier, der optimerer produktivitet, udbytter, energiøkonomi (miljøbelastning), kvalitet, sikkerhed og ensartethed og som kan anvendes til at udvikle nye produkttyper. Arbejdet tager udgangspunkt i produkter fra tre fødevareområder: flødeost fra mejerierne, pålæg fra kødvirksomhederne og rejer og seafood fra fiskeindustrien. Konsortiet styrker de 10 deltagende partneres muligheder for forskning og innovation inden for ovennævnte områder, ligesom der hos virksomheder uden for konsortiet skabes udviklingsmuligheder baseret på resultaterne, som udbredes gennem virksomhedernes markedsføring af nye produkter og know-how, via teknologisk rådgivning af kunder, ved videnskabelige publikationer og i regi af InSPIRe og Food Network.
AcronymInnovationskonsortiet
StatusFinished
Effective start/end date01/10/201230/09/2015