• Østergaard, Dorte Skaarup (PI)
 • Svendsen, Svend (PI)

  Project Details

  Description

  Formålet med nærværende EUDP-projekt, er at udvikle en ny termostat prototype fra Danfoss, som er specielt designet til at imødekomme en lav returtemperatur fra radiatorerne uden at gå på kompromis med den termiske komfort i eksisterende bygninger. Derudover, udarbejdes en velledning til hvorledes man implementerer lavtemperaturfjernvarme i store byområder. Termostaterne vil blive installeret på hver radiator i et givent lejlighedskompleks på Frederiksberg, hvor området er karakteriseret som et tæt byområde.

  Øget effektivitet ved at sænke returtemperaturen vurderes at have et meget stort potentiale, ikke kun i fjernvarmeforsyningssektoren, men også i systemer med gaskedler, varmepumper mv.

  Resultaterne der opnås gennem demonstrationen, samt analyser/overvejelser for forskellige typer bygninger, vil danne grundlaget for at kortlægge potentialet til at gennemføre returtemperaturregulering over hele Frederiksberg Kommune. Desuden vil der blive udarbejdet en teknisk evaluering af andre typer af bygninger og en overordnet strategisk finansiel implementeringsplan, samt de mest optimale løsninger vil blive præsenteret. Dette skal afhjælpe andre fjernvarmeforsyningsselskaber til at konvertere til lavtemperaturfjernvarme i byområder med eksisterende boligmasse.

  Desuden vil en evaluering af det internationale markedspotentiale til implementering af returtemperaturregulering på internationalt plan blive udført, samt kortlægning af hvordan teknologien kan sikre et stort eksportpotentiale til andre lande.
  StatusFinished
  Effective start/end date01/10/201731/03/2021

  Collaborative partners