Project Details

Description

Som følge af et øget fokus på de gavnlige effekter af fiskeolie, med et højt indhold af omega-3 fedtsyrer, er der en stigende efterspørgsel efter stabile og smagsneutrale fiskeolieprodukter. Den forventede stigning i det globale behov for fiskeolie til opdræt og human konsum kan ikke modsvares af en øget produktion af fiskeolie fra vildtfanget fisk, da dette på sigt vil true fiskebestanden i verdens have.
En mulig kilde til omega-3 fedtsyrer er restprodukter fra konsumfiskeindustrien, der i dag kun udnytter ca. 40 % af fisken til human konsum. Ved at udnytte restprodukterne vil man kunne opnå en øget værdiudnyttelse af råvaren og sunde omega-3 fedtsyre produkter. I processen til udvindingen af fiskeolien er det samtidig muligt at udvinde fiskeprotein. Ved procesoptimering kan man muligvis udvikle et funktionelt fiskeproteinprodukt, der kan konkurrere med soja- og valleprotein.
Projektets formål er at udvikle højkvalitets omega-3 olie og funktionelle protein produkter fra restprodukter fra den danske ørredfiletproduktion. Det endelige mål for projektet er at udvikle en pulvermatrice, hvor omega-3 olien er mikroindkapslet med henblik på at skabe en stabil og smagsneutral funktionel fødevareingrediens.
AcronymDANFOMEGA
StatusFinished
Effective start/end date01/01/201431/12/2015

Collaborative partners